Meteoroloji’den 8 il için saatli uyarı: Kuvvetli sağanak, sel ve dolu riski

Meteoroloji’den 8 il için saatli uyarı: Kuvvetli sağanak, sel ve dolu riski

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin güneybatı kesimleri için gök gürültülü sağanak uyarısı yayımladı. Isparta, Burdur, Denizli ve Uşak çevreleri ile Antalya, Muğla ve Aydın’ın iç kesimleri ve Afyonkarahisar’ın güneyinde yağışların bugün öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. MGM; ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) 16 Ağustos Pazar günü için yeni bir kuvvetli yağış uyarısı geldi. MGM’nin saat 10.45’te yayımladığı 437 numaralı meteorolojik uyarıya göre, Göller Yöresi başta olmak üzere Türkiye’nin güneybatısındaki bazı illerde öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların etkisini artırması bekleniyor.

Yağışların kısa sürede kuvvetlenebileceğine dikkat çekilirken özellikle ani sel ve su baskını riskine karşı tedbirli olunması istendi.

basliksiz-3.jpg

YAĞIŞ SAAT 13.00’TE BAŞLAYACAK

Meteoroloji’nin uyarısına göre kuvvetli sağanakların 16 Ağustos Pazar günü saat 13.00’ten itibaren etkili olması bekleniyor.

Yağışların saat 21.00’e kadar yerel olarak kuvvetli şekilde devam edebileceği tahmin ediliyor.

MGM’nin uyarısında yağış beklenen bölgeler şöyle sıralandı:

Isparta

Burdur

Denizli

Uşak

Antalya’nın iç kesimleri

Muğla’nın iç kesimleri

Aydın’ın iç kesimleri

Afyonkarahisar’ın güney kesimleri

METEOROLOJİ SEL VE DOLU RİSKİNE KARŞI UYARDI

Meteoroloji, gök gürültülü sağanak sırasında yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini belirterek oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

MGM’ye göre kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar görülebilir.

Özellikle kısa sürede yoğun yağış alan bölgelerde ulaşımda aksamalar ve su baskınları yaşanabileceğinden vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

GÜNEY VE İÇ EGE İLE AKDENİZ'DE SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji’nin 16 Ağustos için yayımladığı günlük hava tahmininde de Güney ve İç Ege ile Akdeniz’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Denizli, Muğla ve Uşak ile Antalya ve Burdur için gün içinde sağanak tahmini yapıldı.

Günlük tahmine göre Denizli’de yağışların öğle ve akşam saatlerinde, Muğla’da öğle saatlerinde, Uşak’ta ise aralıklarla etkili olması bekleniyor. Antalya’da öğle ve akşam saatlerinde, Burdur’da da öğle saatlerinden itibaren yerel gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN