Meteoroloji'nin 2 Şubat hava durumu raporuna göre, Ordu ve Giresun'da yağmur bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, iç ve doğu bölgelerde pus ve sis görülebilir. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, Türkiye’nin kuzey kesimlerinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Ordu ve Giresun kıyılarında hafif yağmur görülecek. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.
İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtilirken, özellikle iç ve doğu bölgelerde sis, buzlanma ve çığ tehlikesi konusunda uyarılarda bulunuldu.
HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK
Uzmanlar, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediğini ve sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtiyor.
Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklık 18-20 dereceyi bulurken, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da sıcaklıklar daha düşük seviyelerde kalacak. Erzurum’da en düşük sıcaklık -1°C, Kars’ta 0°C olarak tahmin ediliyor.
Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.
METEOROLOJİ’DEN ÖNEMLİ UYARILAR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle sabah ve gece saatlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
SİS VE GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞÜKLÜĞÜ: Marmara, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer yoğun sis görülebilir. Sürücülerin trafikte dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.
BUZLANMA VE DON OLAYI: İç ve doğu bölgelerde sıcaklıkların gece saatlerinde sıfırın altına düşmesiyle birlikte buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Özellikle Erzurum, Kars, Van ve Malatya çevresinde yaşayan vatandaşların, yollarda ve açık alanlarda dikkatli olmaları gerekiyor.
ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun doğusundaki dik ve eğimli yamaçlarda çığ riski devam ediyor. Kar yağışının ardından kar birikintilerinin dengesizleşmesi sonucu ani çığ düşme riski olduğu için dağlık alanlarda yaşayanların ve yolculuk yapacakların tedbirli olması gerekiyor.
BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU
MARMARA BÖLGESİ: Marmara genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgede pus ve sis oluşabilir. İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale’de sıcaklık 13-14°C civarında olacak.
EGE BÖLGESİ: Bölgenin büyük bölümünde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde sis görülebilir. İzmir ve Denizli’de sıcaklık 18°C, Afyonkarahisar’da ise 11°C olarak tahmin ediliyor.
AKDENİZ BÖLGESİ: Bölge genelinde hava açık ve az bulutlu olacak. Zamanla parçalı bulutlanmalar görülebilir. Adana, Antalya, Hatay ve Mersin’de sıcaklıklar 19-20°C civarında olacak.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayı ve sis görülebilir. Ankara’da sıcaklık 11°C, Konya’da 12°C, Eskişehir’de ise 9°C olacak.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, sabah ve gece saatlerinde sis ve pus oluşabilir. Bolu, Bartın ve Kastamonu’da sıcaklık 9-15°C aralığında olacak.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Bölge genelinde çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Ordu ve Giresun kıyılarında hafif yağmur bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Samsun ve Trabzon’da sıcaklık 12°C, Artvin’de ise 8°C olacak.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, gece saatlerinde buzlanma ve don olayı yaşanabilir. Erzurum -1°C, Kars 0°C, Malatya 11°C, Van 5°C olarak tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir. Diyarbakır 14°C, Gaziantep 16°C, Şanlıurfa 17°C olacak.
5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ
2 ŞUBAT PAZAR
3 ŞUBAT PAZARTESİ
4 ŞUBAT SALI
5 ŞUBAT ÇARŞAMBA
6 ŞUBAT PERŞEMBE