MHP'li başkandan Konya açıklaması: Kardeşliğe fitne sokma çabaları boşa çıkacak

MHP'li başkandan Konya açıklaması: Kardeşliğe fitne sokma çabaları boşa çıkacak

Konya'nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişinin katledilmesine ilişkin konuşan MHP Konya İl Başkanı Karaarslan, "Kardeşliğe fitne sokma çabaları boşa çıkacak" dedi.

Konya’nın Meram ilçesinin Hasanköy Mahallesi'nde dün Karslı Kürt aile Dedeoğulları’na yönelik gerçekleşen saldırıda 7 kişi katledildi. Yaşar, Barış, Serpil, Serap, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları’nın cenazeleri, dün gece otopsi yapılmak üzere Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Sabaha karşı otopsilerin yapıldığı öğrenilirken, 7 aile üyesinin cenazesi bugün ikindi namazından sonra Karatay ilçesinde bulunan Saraçoğlu Mezarlığı’nda defnedilecek.

MHP KONYA İL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan da katliama ilişkin açıklama yaptı. Karaarslan, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi. Vatandaşları, olayı farklı yönlere çekmeye çalışanlara itibar etmemeleri konusunda uyaran Karaarslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün şehrimizde yaşanan bu üzücü olay, iki aile arasında yıllardır devam eden bir husumetin sonucunda yaşanmış, olayın failleri emniyet güçlerimizce tespit edilmiştir. Failler inşallah en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilecektir. Birtakım çevreler tarafından Konya'daki kardeşliğe fitne sokma çabaları boşa çıkacak, Konyalı kardeşlerimiz oyuna gelmeyecektir. MHP Konya İl Başkanlığı olarak yaşanan vahşi saldırıyı kınıyor, olayın yakından takipçisi olduğumuzu kamuoyuna duyuyoruz."

NE OLMUŞTU?

Dün katledilen aileye 12 Mayıs’ta 60 kişilik ırkçı bir grup tarafından saldırı gerçekleşmişti. Saldırının ardından bir kişi katledilmişti. Aynı aileye dün gece tekrar saldırı gerçekleşti. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu aynı aileden 7 kişi katledildi. Saldırganlar cinayetin ardından Dedeoğulları'nın evlerini ateşe de verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN