Muğla Milas'ta yangın termik santrale yaklaşıyor

Muğla Milas'ta yangın termik santrale yaklaşıyor

Milas'ta devam eden orman yangını şiddetli rüzgarla birlikte yayılıyor. Kemerköy Termik Santrali'ne yaklaşan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

İlçenin Türkevleri ve Ören mahallelerinde etkili olan yangın, şiddetli rüzgarla birlikte sitelere kadar ulaştı. Yangını kontrol altına alabilmek için ekipler yoğun mücadele veriyor.

Site sakinleri, alevlerin evlerine kadar ulaşması nedeniyle, evlerinin önünü ıslatıp eşyalarını alarak ayrıldı. Bölgede bulunan bazı işletmeler de ekiplerin ve bölgedeki vatandaşların destekleriyle yanmaktan son anda kurtarıldı.

Rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen ve Kemerköy Termik Santrali'ne kadar yaklaşan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğünün, Bodrum ilçesinde görevlendirdiği TOMA sayısının da 10'a yükseltildiği bildirildi.

'YANGIN DURURULAMAZSA TERMİK SANTRAL PATLAYACAK'

Milas ilçesinde termik santrallere doğru ilerleyen orman yangını akşam saatlerinde aniden hızlandı. Bölgeye giden CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Eğer bu yangın durdurulamazsa termik yanacak santral patlayacak” dedi.

Muğla’nın Milas İlçesinde termik santrallere doğru ilerleyen orman yangınının akşam saatlerinde aniden hızlanması paniğe neden oldu. Yangın bölgesinde açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, yangına havadan müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. Alban, şunları söyledi:

“Burası Kemerköy Termik Santrali, yanımız da Ören. Aramızdaki mesafe 700 metre. Eğer bu yangın durdurulamazsa termik yanacak santral patlayacak. Buraya havada müdahale gerekiyor. Köylüler ve biz yangının arasında kaldık. Nefes alamıyoruz. Kıyamet kopmuş durumda şu an Ören'de. Devleti yöneten bakan ne kadar aciz durum da bir tane helikopter yok. Muğla’nın havalarında sadece kara dumanlar var. Hemen yanımızda termik santral var. İmdat diyorum. Acil diyorum. İmdat. Sesimizi duyun. Bu yangını söndürelim. Bu iktidar bu yangını müdahale edemiyor, söndüremiyor, yönetemiyor. Beceriksiz bir iktidarla yönetiliyor Türkiye. Halk çaresizlik içinde. Yardıma gelin.”

Alban konuşmasını yaparken, gökyüzünde bir helikopter gözüktü. Alban ise “Orman Bakanlığı’nın sorti başı anlaştığı helikopterlerden bir tanesi gözüktü” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN