Milli Gazete yazarının oğlu fidye için kaçırılıp öldürülmüştü! Ceset parçalama ve cinayet videoları izlemiş

Milli Gazete yazarının oğlu fidye için kaçırılıp öldürülmüştü! Ceset parçalama ve cinayet videoları izlemiş

İstanbul’da bir evin dondurucusunda cansız bedeni bulunan Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar’ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar cinayetinde sanık Hakan Öztürk, ilk kez hakim karşısına çıktı. Öztürk'ün cinayetten önce internetten "Kemik ateşte yanar mı, kemik kaç derecede yok olur, kimliği belirsiz cesetler" diye aramalar yaptığı, ceset parçalama ve cinayet videoları izlediği ortaya çıktı.

İstanbul Bayrampaşa’da 13 Temmuz 2023'te bir evin dondurucusunda bulunan cansız bedenin, Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar’ın 19 yaşındaki oğlu Muhammed Nuh Kasadar’a ait olduğu ortaya çıkmıştı. İddiaya göre Muhammed Nur Kasadar, ailecek tanıdıkları Hakan Öztürk tarafından kaçırılmış ve feci şekilde öldürülmüştü. Öztürk, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ilk kez hakim karşısına çıktı.

"HAZIR DEĞİLİM, SAVUNMA YAPMAYACAĞIM"

Sanık Hakan Öztürk kimlik sorgusunda, evli ve bir çocuk babası olduğunu, suç tarihinde taksicilik yaptığını ne kadar kazandığını hatırlamadığını belirtti.

Mahkeme başkanının iddianameyi okuduktan sonra "Savunma yapmaya hazır mısın?" sorusuna sanık Öztürk, "Hazır değilim herhangi bir savunma yapmayacağım. Herhangi bir talebim yok" dedi.

CİNAYETTEN ÖNCEKİ İNTERNET ARAMALARI ORTAYA ÇIKTI

Hakim, cinayetten 9 gün önce cep telefonundan yapılan internet aramalarında "Kemik ateşte yanar mı, kemik kaç derecede yok olur, kimliği belirsiz cesetler, 10 bin euro kaç TL eder" diye aramalar yaptığını, ceset parçalama ve cinayet videoları izlediğini sorunca sanık Öztürk, bir diyeceği olmadığını söyledi. Ayrıca yine Telegram üzerinden yaşı küçük kızların müstehcen görüntülerinin tespit edildiğinin sorulması üzerine sanık, bu konuda da "Bir diyeceğim yok" dedi. Eşiyle kira borcu üzerine yazıştıklarını, sanığın ağladığının sorulması üzerine de herhangi bir diyeceği olmadığını belirtti.

"GÖZ GÖRE GÖRE KATLETMİŞ KARDEŞİMİ"

Şikayetçi Ömer Faruk Kasadar, "Göz göre göre katletmiş kardeşimi. Planlamış. 3 yıl geçmiş sanık, benim işyerinden ayrılalı. Herkese parasını vermişim, 10 kişiden bir o mu alamamış? İftira ediyor. Bizim ciğerimizi, Türkiye’nin ciğerini yaktı" diyerek şikayetçi olduğunu belirtti.

AKIL SAĞLIĞININ TESPİTİ İSTENDİ

Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık hakkında yağma suçundan ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN