Moda tarihinde bir ilk: Havadan oluşan çanta

Moda tarihinde bir ilk: Havadan oluşan çanta

Paris Moda Haftası'nda dikkat çeken tasarımlar arasında, Fransız moda devi Coperni'nin öne çıktığı görüldü. Markanın defilesinde sergilenen çanta, ilgi çekici özelliğiyle dikkatleri üzerine çekti: %99'u havadan oluşuyor.

Paris Moda Haftası'nın renkli atmosferinde, Coperni defilesi izleyenlere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Marka, 2024 Sonbahar-Kış koleksiyonunu tanıttığı defilesinde öne çıkan bir tasarımıyla gözleri üzerine çekti: "Aerogel Air Swipe Bag" adını taşıyan çanta, transparan ve hafif yapısıyla dikkatleri üzerine topladı.

Yüzde 99'u havadan oluşan çanta moda tarihine geçti - 1

37 GRAM AĞIRLIĞINDA

Coperni'nin yeni model çantası, yüzde 99'u havadan ve yüzde 1'i camdan oluşan özel bir madde olan "aerojel" kullanılarak tasarlandı. NASA teknolojisiyle üretilen aerojel, süngerimsi bir yapıya sahip olup, camdan bin kat daha az yoğunluğa sahip bir malzemedir. Çantanın bulut gibi görünümü, nanomalzemeden üretilen en büyük parça olma özelliğini taşırken, sadece 37 gram ağırlığıyla oldukça hafif bir yapıya sahiptir.

NTV'de yer alan habere göre; Coperni'nin tanıtımında belirttiği üzere, bu çanta uzay teknolojisi kullanılarak üretilen nanomalzemeden yapılan en büyük nesnedir. Çanta, Ioannis Michaloudis tarafından geliştirilmiştir.

Yüzde 99'u havadan oluşan çanta moda tarihine geçti - 3

Coperni'nin önceki yaratıcı tasarımları da moda dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. Geçtiğimiz yıllarda, 55 bin yıl önce Fransa'nın güneyine düşen bir göktaşından üretilen el çantası ile sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN