MSB'den F-16 açıklaması

MSB'den F-16 açıklaması

MSB kaynakları F-16 alımı için "Talebimizi ABD tarafına ulaştırdık. Onlar değerlendirme aşamasında" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türkiye'nin ABD tarafından F-35 programından çıkarılmasının ardından F-35 yerine F-16 alımına ilişkin konuştu. Kaynaklar "Talebimizi ABD tarafına ulaştırdık. Onlar değerlendirme aşamasında. Bu konunun Kongre'ye gittiğinde nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, Rusya'dan S-400 tedarik ettiği gerekçesiyle 23 Eylül itibarıyla ABD tarafından F-35 programından çıkarılmıştı. Türkiye'nin ön ödemesini gerçekleştirdiği uçakların ücreti de iade edilmemişti. Ardından F-35 yerine F-16 alımı yapılacağı konuşulmaya başlanmış, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Evet, F-35'e alternatif olabilir" diyerek iddiaları doğrulamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da G20 zirvesinde yaptığı konuşmada, "F-16 alımı konusunda Biden'ı olumlu gördüm" demişti.

Fakat Türkiye'nin ABD'den F-35 yerine F-16 satın alması hakkında, ABD Kongresi'nden 11 üye, Başkan Biden'a F-35'te olduğu gibi bu satışın da gerçekleşmemesi çağrısında bulunmuştu. Sonrasında 41 ABD'li vekil de bir mektup yayınlayıp aynı çağrıda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN