Türkiye, F-35 programından resmen çıkarıldı

Türkiye, F-35 programından resmen çıkarıldı

Pentagon, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının 23 Eylül itibarıyla tamamlandığını söyledi. ABD ve Türk yetkililer arasındaki görüşmeler, artık Ankara'nın program kapsamında ödediği 1.4 milyar doların geri ödemesinin nasıl yapılacağıyla ilgili olacak.

KARAR/DIŞ HABERLER

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 23 Eylül itibarıyla Türkiye'nin ön ödemesini yaptığı F-35 programından resmen çıkarıldığını açıkladı.

Bu gelişmenin ardından, Avrupa ve NATO politikasından sorumlu baş direktör Andrew L. Winternitz ile Planlama, Programlama ve Analiz Direktörü Melissa Benkert, Ankara'ya ABD savunma heyetiyle birlikte geldi.

35.jpg

ABD ve Türkiye'nin savunma heyetlerinin katıldığı toplantıda; Türkiye'nin 23 Eylül'de, ön ödeme olarak 1.4 milyar dolar verdiği F-35 programından çıkarılması ile ilgili anlaşmazlıkları çözmek için konuşulduğu belirtildi. Söylenene göre, bu paranın iadesiyle ilgili görüşüldü. Toplantının verimli geçtiği kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile F-35 konusundaki ihtilafın giderilmesi ve mali hususların görüşülmesi için Ankara'da toplantı yaptıklarını ve müzakerelere devam edilmesi konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı.

Heyetlerin önümüzdeki aylarda Washington'da tekrar bir araya gelmeyi planladığı duyuruldu.

ERDOĞAN ÖDEMENİN GERİ İADESİNİ İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili “Elimizdeki F-16’ların modernizasyonundan tutunuz da yeni ilave F-16’lar almak suretiyle filomuzu daha da geliştirelim gayreti içerisindeyiz. Ve F-35 programı kapsamında verilen paranın da ödemesini geri almamız gerekiyor. Görüşmelerimizde bu konuyu bizler dile getiriyoruz. Sorunun çözümü için de diyaloğu önemsiyoruz. Şu an itibarıyla da bu görüşmeler devam ediyor. Neticede ortada yapılmış bir ödeme var. Bu ödemenin de şu anda geri iadesi çalışmalarını arkadaşlarımız devam ettiriyor.” açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (32)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
32 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN