Muhittin Böcek'ten yeni ifade: Özgür Özel'in talebiyle Zeyrek'e 950 bin euro verdim

Muhittin Böcek'ten yeni ifade: Özgür Özel'in talebiyle Zeyrek'e 950 bin euro verdim

Tutuklu Muhittin Böcek’in, yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında verdiği yeni ifadede seçim dönemine ilişkin 1 milyon 950 bin euro, 200 bin dolar ve 15 milyon TL ödeme yapıldığı iddialarını kabul ettiği öne sürüldü. Böcek’in ayrıca 950 bin euronun Ferdi Zeyrek’e teslim edildiğini söylediği iddia edildi. Böcek’in 2 Nisan 2026’da el yazısıyla yaptığı “6 kez adaylık süreci yaşadım, adaylık için 1 kuruş para verdiysem şerefsizim” açıklaması ise yeniden gündeme geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yeni bir ifade verdi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Böcek’in, seçim sürecine ilişkin bazı mali işlemler hakkında açıklamalarda bulunduğu iddia edildi.

İddiaya göre Böcek, seçim döneminde toplam 1 milyon 950 bin euro, 200 bin dolar ve 15 milyon TL ödeme yapıldığı yönünde beyanda bulundu. Ayrıca ifadesinde, Özgür Özel’in talebi doğrultusunda Ferdi Zeyrek’e 950 bin euro teslim ettiğini kabul ettiği öne sürüldü.

2 NİSAN’DAKİ EL YAZILI NOT YENİDEN GÜNDEMDE

Muhittin Böcek, 2 Nisan 2026 tarihli el yazılı açıklamasında, adaylık sürecinde para verdiği yönündeki iddiaları sert ifadelerle reddetmişti.

Böcek, tutuklu bulunduğu süreçte kaleme aldığı notunda, sağlık sorunlarına ve hukuki sürece değindikten sonra hakkındaki adaylık iddialarına yanıt vermişti.

Böcek açıklamasında, geçmiş siyasi kariyerine işaret ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

“6 defa aday oldum, 6 mazbata aldım. Allahıma şükür hiç kaybetmedim. 6 kez adaylık süreci yaşadım, adaylık için 1 kuruş para verdiysem şerefsizim.”

ce9c049f-522e-4479-8f23-fe1368980407.jpg

“BANA İFTİRA ATANLAR İSPATLAMAZSA ALÇAKTIR”

Böcek, aynı açıklamada kendisi hakkında ortaya atılan iddiaları “iftira” olarak nitelendirmişti.

El yazılı notunda, adaylık sürecinde para verdiği yönündeki iddiaları reddeden Böcek, “Ama bana iftira atmak, karalamak için sizlere, Sayın Akın Gürlek Bakanımıza, kamuoyuna, sosyal medya dahil yazan çizen, yanlış bilgi verenler ispatlamazsa alçaktır, şerefsizdir, namussuzdur” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN