Naci Görür'den Kayseri ve Sivas açıklaması! O bölgeyi işaret etti: Büyüklüğü 7.6'ya ulaşabilir...

Naci Görür'den Kayseri ve Sivas açıklaması! O bölgeyi işaret etti: Büyüklüğü 7.6'ya ulaşabilir...

Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi ile birlikte ilgi odağı olan Prof. Dr. Naci Görür açıklama yapmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce açıklamalarda bulunan deprem uzmanı bazı uyarılarda bulundu. Fay hatlarına ilişkin bilgiler vererek o bölgeyi uyardı. İşaret ettiği bölgede 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğini ifade etti. İşte tüm detaylar...

NACİ GÖRÜR'DEN KAYSERİ VE SİVAS AÇIKLAMASI!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte beşik gibi sallanan Türkiye'ye dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yaşanan deprem felaketi ile birlikte uzman isimlerden açıklamalar gelmeye başladı. Panik ve endişe içerisinde olan halka bilgileri aktarmak için sosyal medya üzerinden açıklamalar yapılıyor.

Son zamanlarda hız kazanan ve üst üste gelen depremler ile birlikte Kayseri ve Sivas sallanmaya başladı. Kayseri ve Sivas'ta meydana gelen depremlerin şaşırtıcı olmayacağına vurgu yapıldı. Yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Kayseri ve Sivas'ta bulunan fay hatlarında hareketlenmelerin yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Prof. Dr. Naci Görür'den gelen açıklama ile birlikte Marmara Denizin'de 3 ve 4 büyüklüğünde meydana gelen depremler hakkında bilgiler verildi. Marmara Denizi'nde deprem çok sık olduğu söylenerek özellikle Orta Marmara Kurluğundaki yani Silivri açıklarından itibaren batıya doğru olan Tekirdağ çevrelerinde bulunan denizde sık sık depremler meydana geliyor.

50920221455393130111.jpg

"4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLERE ÖNDEM VERİLMEMELİ"

Meydana gelen depremlerin genellikle 3 ve 4 büyüklüğünde olabileceğini ifade eden Naci Görür, depremlerin önemli bir kısmı tektonik depremin olmadığına da vurgu yaptı. Bu depremler daha çok denizin dibinde çıkan doğalgaz çıkışları ile bağlantılı olacağı vurgusu yapıldı.

Yapılan açıklama ile birlikte doğalgaz çıkışları ve o yörede meydana gelen hareketlilik bu tür depremlere neden olabilir. Bu şekilde 4.1 büyüklüğündeki depremlere fazla önem vermemek gerektiğini ve sıklıkla oluşabileceğine de vurgu yaptı.

210220220052451729368.jpeg

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7.6'YA KADAR ÇIKABİLİR

Marmara Denizi'ne dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür ise korkutan açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'ne dair yaptığı açıklamalarda 7.2 ve 7.6 büyüklüğünde depremlerin meydana gelebileceğini belirtti. Tüm senaryolara hazırlıklı olunması gerektiğini belirtirken 7.5 büyüklüğündeki depremler için hazırlık yapıldığını da vurguladı. Yüksek deprem üretecek iki fay olduğunu belirtti.

Adalar fayının yaklaşık olarak 45 kilometre uzunluğunda olduğunu vurguladı. Bu fayın tamamen kırılması durumunda 6 üzer veya altındaki büyüklükte depremler üretebilir. Bir diğer tehlike ise Kumburgaz fayı olarak ifade edildi. İki fayın aynı anda kırılmasıyla birlikte 7.2 ile 7.6 büyüklüğünde deprem felaketinin yaşanabileceğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN