Nazımiye Belediye Başkanı Kırmızıçiçek CHP'den istifa etti

Nazımiye Belediye Başkanı Kırmızıçiçek CHP'den istifa etti

Tunceli’nin CHP'li Nazımiye İlçe Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek istifa ettiğini açıkladı. Kırmızıçiçek, CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Nazımiye’de üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyordu.

Üç dönemdir Nazımiye’de CHP’den seçilen ve belediye başkanlığı yapan Cafer Kırmızıçiçek, partisinden istifa etti.

ssss.jpg

“Parti üyeliğimle beraber Nazımiye’de iki dönem Gençlik Kolları Başkanlığı, beş dönem parti ilçe başkanlığı ve son üç dönemdir değerli halkımızın teveccühü ile belediye başkanlığı görevini yürütmekteyim" diyen Kırmızıçiçek istifa açıklamasında "Belediye Başkanı seçildiğim ilk günden bu yana halkımızın öncelikli ihtiyaçları, talepleri ve halkın menfaatleri doğrultusunda bir hizmet anlayışıyla hareket etme gayretinde oldum. Halka hizmet hakka hizmettir düsturu ile doğru bildiğim yolda yürümekten geri durmadım." ifadelerine yer verdi.

"SİYASET AĞALIĞI" TEPKİSİ

Açıklamasında CHP’nin önceki dönem milletvekili Polat Şaroğlu’na eleştirilerde bulunan Cafer Kırmızıçiçek, “Halkın değerleri üzerinden siyaset devşiren, hobi olsun diye siyaset yapan, Ankara’da kapalı kapılar ardında kafa kol ilişkileri ve parasının gücüyle vekillik satın alanlar bu halka hiçbir zaman vekil olamadılar ve olamazlar. Yoksul halkın sırtından sermayelerine sermaye katan onlar zenginleştikçe sözüm ona temsil ettiğini iddia ettikleri halk günden güne daha da yoksullaşıyor.

Polat Şaroğlu şahsında bu kentte uzun bir dönemdir siyaset ağalığına soyunmuş ve halkı maraba gören üstenci, grupçu, hizipçi bir anlayış Cumhuriyet Halk Partisi siyasetine yön vermektedir. Yoksa halka dair bir dertleri ilçeye dair bir projeleri dün olduğu gibi bu gün de söz konusu değil. Dolayısıyla Nazımiye’de yaşayan halkımız başta olmak üzere, CHP il örgütü, genel merkezi, ilgili parti kurulları, genel başkanımız uzun zamandır yaşadığımız bu durumdan haberdar. Bu konuda defalarca genel merkeze bilgi ve belgelerle bu çeteleşmiş siyaset anlayışını kabul etmediğimi bildirmiştim’’ diye konuştu.

YÖNETİME AĞIR İTHAM

Bugüne kadar yaşatılan sıkıntılara CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hatırına olduğunu belirten Kırmızıçiçek, "Siyasetteki çürümüşlük ve tıkanmışlık, gerekse Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim sloganıyla kendilerini konumlandırmış, tükenmiş kimi kişilerin makyajlanarak halka kendilerini değişim ve umut olarak pazarlama gayretleri trajikomik bir durum. Bu makyajın dökülmesi ve gerçek suretlerin ortaya çıkması uzun sürmeyecektir. Dolayısıyla yukarda belirttiğim bütün bu nedenlerden dolayı önümüzdeki yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olarak herhangi bir başvuruda bulunmayacağım. Bu koşullarda CHP’de kalmamın, bu partinin çatısı altında siyaset yapmamın doğru olmayacağı bilinciyle bu gün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Demokratik, halkçı bir siyaset anlayışıyla bağımsız olarak yoluma devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN