Netflix'ten çalışanlarına aşı zorunluluğu

Netflix'ten çalışanlarına aşı zorunluluğu

Netflix, tüm çalışanlarına koronavirüs aşısı olmayı zorunlu hale getirdi. Netflix'ten yapılan açıklamalara göre, aşılama konusunda tıbbi, dini ve yaş gibi istisnai durumların olabileceği de belirtildi.

Dijital yayın platformu Netflix, ABD’de yapılan Netflix orijinal içeriklerinde yer alacak oyunculara ve sete dönen tüm çalışanlarına aşı olmayı zorunlu hale getirdi. Şirketin aşı uygulaması tüm oyuncuları ve onlarla temas halinde olan çalışanları kapsayacak. Açıklamalara göre, Zone A olarak nitelendirilen lokasyonlarda çalışan tüm set ekibi ve oyuncu ekipleri zorunlu olarak Kovid-19 aşısı olacak.

Beyazperde'nin Deadline'dan aktardığına göre, geçtiğimiz yıl Mart ayı başından beri korona virüsü salgını nedeniyle dünya genelinde hayatın birçok alanı durma noktasına geldi. Bu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biri de sinema sektörü oldu. Salgına karşı aşılamanın başlamasıyla birlikte uzun süre boyunca setlere dönemeyen film ve dizi ekipleri, yenilenen protokollerle birlikte çalışmaya döndü. Netflix'in ABD'deki yapımlarında görev alan ekiplerin aşı olmalarını istediğini açıklamasıyla birlikte, Netflix, koronavirüs aşı uygulamasını çalışanları için zorunlu kılan ilk büyük film şirketi olma niteliğine kavuştu.

Netflix'ten yapılan açıklamalara göre, aşılama konusunda tıbbi, dini ve yaş gibi istisnai durumların olabileceği de belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN