Nisan'a girdik diye sevinmeyin! Bahar kışa dönecek: O tarihlere aman dikkat!

Nisan'a girdik diye sevinmeyin! Bahar kışa dönecek: O tarihlere aman dikkat!

Son dakika haberi... Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı itibariyle yerini soğuk hava dalgasına bırakıyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana etkili olan güneşli hava yerini yağışlara bırakırken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Bahar kışa dönecek. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayanları uyardı. O tarihlerde göz gözü görmeyecek!

Mart ayının başından bu yana etkili olan sıcak hava dalgası yerini soğuk hava dalgasına bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken bir türlü istenilen yağışlar görülmemişti. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı?' sorusunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Nisan'a girdik diye sevinmeyin. Bahar kışa dönecek! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. O illerde göz gözü görmeyecek. Sakın o günlerde dışarı çıkmayın! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara (Bilecik dışında), Ege kıyıları, Batı Akdeniz, Zonguldak, Düzce, Manisa, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın güneyinin yağmur ve Sağanak, Van, Hakkari ve Şırnak'ın doğusunun Kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ffggfgfgf.jpg

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG TARİH VERİP UYARDI: O TARİHTE DONACAĞIZ!

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. O iller için kar yağışı uyarısında bulunan Ökten, o tarihleri işaret ederek şunları söyledi:

"Mart ayına kar örtüsü ile veda edeceğiz. Ülkemizin iç kesimlerinin tamamında (Güneydoğu hariç) Çarsamba gününden itibaren beyaz örtü oluşacak. Ankara da 5 cm civarı örtü alacak. Bu son değil. Nisan ayı ilk haftasında yeni bir soğuk hava dalgası bekleniyor."

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

1 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.png

2 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.png

3 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.png

4 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h4.png

5 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN