O ürünlere artık el değmeyecek! Büyük zam geliyor: 81 il için duyuruldu

O ürünlere artık el değmeyecek! Büyük zam geliyor: 81 il için duyuruldu

Dolardaki artış sonrasında, fiyat artışına dair yeni tahminler alınmaya başlandı. Bu kritik dönüm noktasında, ekmek ve çay fiyatlarında yükselme olacağına dair bilgi sızdırıldı.

Doların hızla yükselmesi zammın pençesine çeşitli ürünleri bırakırken, en son olarak çaydan ekmeğe, ekmekten elektronik ürünlere kadar geniş bir yelpazede fiyat artışı gerçekleşti. Bu kapsamda motorin, benzin ve LPG’nin yanı sıra Çaykur çayının fiyatında yüzde 10 ile 15 arası bir zammın gerçekleştiği açıklandı. Ayrıca, İstanbul’daki fırıncıların ekmek fiyatlarını yüzde 33-40 oranında zamlamak üzere hazırlıklara giriştikleri de özellikle belirtildi.

ZAM HAKKINDA İFADELER KULLANILDI

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, bir dizi açıklamada bulundu. Kolivar, zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

"Un maliyetinden, kiraya, dağıtım işleminden, işçilikten, yakıta kadar her alanda fiyatlar tırmanışta. Doların yükselmesi benzinin ardından taşıma ücretleri ve yakıt masrafını da yükseltiyor. Fırından çıkan ekmeğin bakkala dağıtımı söz konusu. Şu an bir aracın fırından ekmeği dağıtma maliyeti şoför dahil aylık 50 bin lira. Bir ekmek 250 grama sabitlenmeli ve 10 lira olmalı."

YOĞUN İPTAL TEPKİLERİ BAŞ GÖSTERDİ

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu da açıklamalar yaptı. Ağaoğlu, döviz kurunun yükselmesinin ardından taşımacılık ve elektronik ticaret sektöründe tüketici şikâyetlerinin yoğunlaştığını ifade etti ve kur dalgalanmasını bahane eden seyahat firmalarının, bilet satın almış vatandaşların biletlerini iptal ederek yeniden bilet satışına yöneldiklerini aktardı.

Ayrıca Ağaoğlu, "Bununla birlikte doların artışı internet üzerinden yapılan siparişlerde iptal şikayetlerini artırdı." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN