Okul kantinlerine yeni düzenleme: En fazla 5 yıllık olacak

Okul kantinlerine yeni düzenleme: En fazla 5 yıllık olacak

Milli Eğitim Bakanlığı okul kantinlerinde kira sözleşmesinin süresine ilişkin yeni düzenleme yaptı. kul kantinlerinde kira sözleşmesinin süresi artık en fazla 5 sene olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, 1 yıldan uzun süreli kiralama sözleşmelerinde ilk yıl kira bedeli, ihale bedeli olarak belirlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Getirilen yeni düzenlemeye göre, okul kantinlerinde kira sözleşmesinin süresi artık en fazla 5 yıl olacak.

1 yıldan uzun süreli kiralama sözleşmelerinde ilk yıl kira bedeli, ihale bedeli olarak belirlenecek. İkinci ve izleyen yıllardaki kira bedelleri, TÜİK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranına göre artırılacak.

AYNI İŞLETMECİYE TEKRAR KİRALANABİLECEK

Sözleşme süresi biten ve sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getiren mevcut kantin işletmecilerinin talep etmesi ve bu talebin okul-aile birliklerince uygun görülmesi halinde, kantinler pazarlık usulü ile aynı işletmeciye yeniden kiralanabilecek.

Bu kiralamalarda da sözleşme süresi 5 yılı, toplam sözleşme süresi de ilk sözleşme tarihinden itibaren 20 yılı geçemeyecek.

Birlik ile kiracı arasında düzenlenecek kira sözleşmelerinin bir örneği, okul müdürlüğünce okulun bulunduğu yerdeki ilgili milli emlak birimine gönderilecek.

KİRALAMA SÖZLEŞMELERİNE İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER

İş yeri açma belgesine sahip olanların da okul kantin kiralama ihalelerinde kantincilik alanında alınmış ustalık belgesine sahip olan katılımcılarla aynı önceliğe sahip olmaları sağlandı.

Kiraya verilecek yerler, 'Okullarda Bulunan Kantin ve Benzeri Yerleri Kiralama Sözleşmesi'ne uygun olarak düzenlenen sözleşme ile kiralanabilecek.

Böylece, kira sözleşmesi taraflarca imzalanmadan yer teslimi yapılamayacak. Okul yönetimi, kira sözleşmesinin taraflarca imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde, kiralanan yeri kiracıya teslim etmekle yükümlü olacak.

Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde kiracı, sürenin bitiminden itibaren 15 gün içinde 10 gün süreli noter ihtarnamesiyle bildirmek şartıyla taahhüdünden vazgeçebilecek.

Yönetmelikle ayrıca, yaygın eğitim kurumlarında kurulan okul aile birliklerinin iş ve işlemlerinin sağlıklı yürütülmesi için okul aile birliği genel kurulu ile yönetim ve denetleme kurulunda velilerle birlikte 18 yaşını dolduran kursiyerler de yer alabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN