Okullarda 4 gün okul, 3 gün tatil dönemi başlıyor iddiası! Ankara, İstanbul pilot il olacak: Detaylar duyuruldu

Okullarda 4 gün okul, 3 gün tatil dönemi başlıyor iddiası! Ankara, İstanbul pilot il olacak: Detaylar duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, haftalık okula gidilen gün sayısının 4 güne indirilmesi yönünde uzun zamandır devam eden tartışmalara yönelik yeni bir adım atmaya hazırlandığı öğrenildi. Peki, artık 4 gün okul 3 gün tatil mi olacak? İşte cevabı…

Milli Eğitim Bakanlığı, haftalık okul süresinin 4 güne düşürülmesiyle ilgili uzun zamandır gündemde olan tartışmalar için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. İddialara göre, bu değişikliğin pilot uygulaması başlatılacak ve bu doğrultuda Ankara ile İstanbul illerinden 10 pilot okul seçilecek. Alınacak yeni karar doğrultusunda, Pilot uygulaması başlatılacak ve bu çerçevede Ankara ile İstanbul’da 10 pilot okul seçilecek.

2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılında devam edecek olan pilot uygulama, verilerin analizi yapılarak eğitim üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesini sağlayacak.

yeni-proje-4.jpg

Pilot okullarda gerçekleştirilecek deneyimler, öğrenci başarısı, motivasyonu ve ders içi etkileşim gibi faktörler üzerinde dikkatle incelenecek.

Analizlerin sonucunda elde edilen veriler, haftalık okul süresinin 4 güne indirilmesinin eğitim üzerinde olumlu ya da olumsuz nasıl etkiler yaratacağını ortaya çıkarmak için yardımcı olacak.

yeni-proje-3.jpg

OLUMLU SONUÇ ALINDIĞINDA TÜRKİYE’YE YAYILACAK

Pilot uygulamadan olumlu sonuçlar alınırsa, eğitimdeki bu değişiklik Türkiye genelindeki tüm okullarda uygulanacak. Fakat, kesin bir karar verilmeden önce pilot uygulamanın sonuçları ve etkileri detaylıca değerlendirmeye alınacak.

Söz konusu değişiklik, Türkiye’nin eğitim sistemi geleceği için oldukça önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN