Olaylı 'ses kaydı' sonrası kovulmuştu: Gazeteci Hüseyin Günay'ın yeni adresi belli oldu

Olaylı 'ses kaydı' sonrası kovulmuştu: Gazeteci Hüseyin Günay'ın yeni adresi belli oldu

Ekim 2025'te Beyaz Saray önünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmeye dair yaptığı "sansürsüz" yorumların sızması üzerine işine son verilen Hüseyin Günay, sessizliğini bozdu. Washington defterini kapatan deneyimli gazeteci, Londra'ya taşınarak Halk TV kadrosuna katıldı.

Medya dünyasında geçtiğimiz yılın en çok konuşulan olaylarından birinin başrolü olan gazeteci Hüseyin Günay, yeni adresiyle ekranlara dönüyor. Uzun yıllar NTV Washington Temsilcisi olarak görev yapan ancak Beyaz Saray önündeki "açık mikrofon" kazası sonrası kanalla yolları ayrılan Günay'ın yeni durağı Halk TV oldu.

SUAT TOKTAŞ DUYURDU: ARTIK LONDRA'DA

Transfer haberini Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş duyurdu. Günay'ın artık Washington'da değil, İngiltere'de görev yapacağını belirten Toktaş, "Halk TV artık Avrupa’dan da ses verecek. Hüseyin Günay, Londra’daki yeni yaşamına Halk TV ile birlikte adım attı. 20 yıllık gazetecilik birikimiyle bundan böyle Halk TV Avrupa Temsilcisi olarak görev yapacak" ifadelerini kullandı.

GÜNAY: "MUTLU VE HEYECANLIYIM"

Yeni göreviyle ilgili ilk açıklamasını yapan Hüseyin Günay ise, "Selamlar, herkese kolay gelsin. Halk TV’deyim. Mutlu ve heyecanlıyım. Avrupa’yı yerinden izleyeceğim. Yakında ekranda görüşmek üzere" diyerek izleyicilerine mesaj gönderdi.

NE OLMUŞTU? İŞİNDEN EDEN O "SIZINTI"

Hüseyin Günay'ın NTV kariyerini bitiren olay, Ekim 2025'te Washington'da gerçekleşen Erdoğan-Trump görüşmesi sırasında yaşanmıştı.

Beyaz Saray bahçesinde, AA muhabiri bir meslektaşıyla sohbet eden Günay'ın sesi, o sırada canlı yayında olan uluslararası haber ajansı Associated Press'in (AP) mikrofonlarına takılmıştı.

KULİSLERİ KARIŞTIRAN SÖZLER

Sosyal medyada hızla yayılan ve küfürlü ifadelerin de yer aldığı kayıtta Günay, zirvenin Türkiye açısından "iyi geçmediğini" iddia ederek şu çarpıcı kulis bilgilerini (kendi yorumuyla) dile getirmişti:

F-35 ve Rus Gazı İddiası: "Türkiye bu görüşmeden hiçbir şey kazanmadı. F-35 için Rus gazının kesilmesini şart koştular."

İç Çekişme İddiası: "Hakan Fidan'a oynuyorlar... Uçak motorlarını ağzından kaçırdı ya, kimse bilmiyordu... İçeride Bilal (Erdoğan), Hakan Fidan, damat kavgası var."

Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından NTV yönetimi, Washington Temsilcisi Hüseyin Günay'ın işine son vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN