'Kanlı planda' çarpıcı detay! Polislere zaman ayarlı bombalı tuzak

'Kanlı planda' çarpıcı detay! Polislere zaman ayarlı bombalı tuzak

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na patlayıcı koymaya çalışan şüphelilere ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre şüpheliler, 4 ayrı noktasında bombaları patlatmayı ve olay yerine gelen polis ekiplerine zaman ayarlı bombayla saldırmayı planlandı.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na 5 kilogram patlayıcı bırakılmasına yönelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda bir aracın altına yerleştirilmiş halde 5 kilogram patlayıcı ele geçirildiğini açıklamıştı.

Operasyonun görüntüleri güvenlik kameralarına ve vatandaşların cep telefonu kameralarına yansımıştı. Polisteki sorgusu süren Y.S.(39), İ.Z.(27) ve R.A.(25) adlı şüphelilere ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. 

SABAH KEŞİF YAPMIŞLAR 

Şüphelilerden R.A.'nın bir tekstil firmasında reçmeci olarak, İ.Z.'nin de bir tekstil firmasında işçi olarak çalıştığı bildirildi. Keşif yapan ve bombanın ele geçirildiği operasyondan saatler sonra Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde yakalanan Y.S'nin çok sayıda suç kaydı olduğu ve uyuşturucu satıcılığından cezaevinde yattığı belirlendi. 

patlayici.jpg

POLİSLERE 'ZAMAN AYARLI' TUZAK

Şüphelilerin tam kapanma yoğunluğunun yaşandığı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda dün sabah saatlerinde keşif yaptıkları tespit edildi. Yaptıkları keşfin ardından bombalı çantayı Y.S.'nin getirerek, İ.Z., ve R.A.'ya verdiği ortaya çıkarıldı.   

Çantada bulunan 4 uzaktan kumandalı bombayı otogarda 4 ayrı yerde patlatmayı, ardından olay yerine gelecek olan polislere 2 zaman ayarlı bombayla saldırı yapmayı planladıkları tespit edildi. 

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

SOYLU NE DEMİŞTİ? 

Bakan Soylu, dün İstanbul’da polisin çok önemli bir katliamı engellediğini duyurarak, şunları söylemişti: 

Emniyet istihbaratımıza ve İstanbul polisimize teşekkür ediyorum. PKK terör örgütü elemanları 5 kilo patlayıcı getirdiler, polisimizin otogardaki dikkati sayesinde bir aracın altına yerleştirilen patlayıcı tespit edildi. Bunu yerleştiren teröristler yakalandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN