Özel, TBMM'deki oturuma katılmayacaklarını açıkladı: Bize darbe yapanla aynı çatı altında olamayız

Özel, TBMM'deki oturuma katılmayacaklarını açıkladı: Bize darbe yapanla aynı çatı altında olamayız

CHP lideri Özgür Özel, 1 Ekim'de Meclis'in yeni dönem açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde TBMM'deki oturuma katılmayacaklarını açıkladı. Özel, "Bize darbe yapanla aynı çatı altında olmayacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Ekim’de Meclis’in yeni yasama yılının açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul salonuna girdiğinde CHP grubunun oturumda olmayacağını açıkladı. Özel, “Bize darbe yapanla aynı çatı altında olmayacağız” sözleriyle dikkat çekti.

MECLİS AÇILIŞINDA KATILMAYACAKLAR

Manisa’da bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan CHP lideri, bu yıl Meclis açılışında farklı bir tutum sergileyeceklerini duyurdu. Özel, “Geçen sene de arkadaşlarımızla konuştuk, bu yıl da aynı noktadayız. 1 Ekim’de Cumhurbaşkanı salona girdiğinde orada olmayacağız. Ancak Meclis çalışmalarına açılıştan sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“NORMALLEŞME BİZİM TAVRIMIZ”

Özel, siyasette normalleşme tartışmalarına da değindi. Erdoğan’ın genel başkan olduğu dönemlerde ayağa kalkıp selamladıklarını, ancak referandumdan sonra bu tavrı değiştirdiklerini hatırlattı. Özel, “Biz 47 yıl sonra, 31 Mart seçimlerinde birinci parti olunca ben takip eden bayram 8 Nisan günü, Cumhurbaşkanı'ndan başlayarak Sayın Erdoğan'dan bütün siyasilerin, bütün genel başkanı, 18 genel başkanı ben bayramda aradım. Bayramınız kutlu olsun dedim. Neden? Bana düşerdi. Birinci partinin genel başkanına düşerdi. O konuşmalar sırasında da 'İnşallah müsait zamanınızda siz de uygun görürseniz sizi de ziyaret etmek isterim' dedim hepsine ve Sayın Erdoğan'dan başlayarak bütün liderleri ziyaret ettim. Bana bunu sorduklarında da 'Normali bu' dedim. Dedim ki 'Biz bayram sabahı namazımızı kılıyoruz, kabristana gidiyoruz. Kimi görsek öpüyoruz. AK Partili, MHP'li ayırmıyoruz. Biz şehit cenazesinde birbirinin elini sıkmayan; birbirimizin düğününe gidiyoruz Manisa'da' dedim. Benim hayalimdeki bakın o günler geri gelecek. Onu söyleyeyim. Yani bir seçim sonra biz iktidar olduğumuza, benim hayalimdeki Türkiye şu: Sabahleyin çıktım, arabaya bindim, gidiyorum, telefon elimde. Aradım örneğin Müsavat Bey'i, 'Bunu bugün ne yaparız?' ya da Devlet Bey'i. 'Günaydınlar genel başkanım, nasılsınız?' AK Parti'nin Genel Başkanı o gün kimse artık, 'Nasıl Genel Başkanım? Müsaitsen bugün kahveyi sende içeyim' deyip 'Geç MHP'de bir kahve içeceğiz. Geç AK Parti'nin de bir sabah kahvesini, AK Parti'de içeceğiz' demek. Bundan kimin ne zararı olacak? Dünya kadar sorun kavgaya dönüşmeden o sabah kahvesinde, akşamüstü çayında halledilir zaten. Liderler bu diyaloğu gösterirlerse milletvekilleri Mecliste yumruklaşmaz.

Bugün öyle bir noktaya geldi ki memleket, inanılmaz bir kutuplaşma var ve bu gerginlik her yere yansıyor. Doğru işler değil bunlar. Bunu anlatmak istiyorum. Manisa'daki yaşamımızdan hareketle 'Normali bu?' dedik diye böyle ilerledi. Selçuk Özdağ, şimdi başka bir partide. Dün birlikte konuştuk. Manisa'da o partisinden birinci sıraydı. Ben partimden birinci sıra milletvekiliydim. Vallahi biz siyasi polemik de yapıyorduk. Ama birbirimizin çayını, kahvesini içiyorduk, sohbet ediyorduk, hal hatır soruyorduk. Bunlar doğru işlerdir” dedi.

FERDİ ZEYREK ANISINA VAKIF

Programda duygusal bir an da yaşandı. Vefat eden Ferdi Zeyrek ile anılarını paylaşan Özel, onun hayalini kurduğu “kent ormanı” projesini hayata geçireceklerini açıkladı. Ayrıca Zeyrek adına bir vakıf kurulduğunu, vakfın başkanlığını eşi Nurcan Zeyrek’in üstleneceğini belirterek, “Bu akşam 18.00’de vakfın açılışını yapıyoruz, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine destek olacak” diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN İDDİANAME ÇIKIŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara ilişkin “Haklılarsa beraat, suçlularsa ceza” açıklamasına da değinen Özel, “Bahçeli’nin iddianame çağrısı çok kıymetli. En büyük beklentim, Ekim ayı içinde iddianamenin çıkmasıdır. Ayrıca MHP’li siyasilerin ‘Tutuksuz yargılama esastır’ çıkışlarını da önemsiyoruz” dedi.

“HAYALİMDEKİ TÜRKİYE GERİ GELECEK”

Kutuplaşmanın azaltılması gerektiğini vurgulayan CHP lideri, “Benim hayalim, bütün parti liderlerinin birbirlerinin kahvesini içebildiği bir Türkiye. Ülkenin buna ihtiyacı var. Liderler sorumluluk gösterirse bu halka da yansır. Bir seçim sonra o günler geri gelecek” diye konuştu.

YORUMLAR (12)
12 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN