Özel’e 'Akın Gürlek' sözleri nedeniyle para cezası

Özel’e 'Akın Gürlek' sözleri nedeniyle para cezası

CHP lideri Özgür Özel’e, partisinin Gaziosmanpaşa mitinginde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle açılan tazminat davasında 150 bin lira para cezası verildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 4 Haziran’daki Gaziosmanpaşa mitinginde yaptığı konuşmada, İBB operasyonlarında gözaltına alınan isimlerin hastaneye sevk edilme görüntülerine tepki gösterdi.

Özel, “O görüntüdeki polis emir kulu. Ama o görüntünün talimatını kim verdiyse, kim verdirdiyse, o görüntüyü kim istediyse onun bu milletin yakasından tutup kafasını yere vurduğunu görene kadar bana durmak yok. Huzur yok. O videoyu çektirenlerin bu millete burnunu yere sürttüreceğim böyle, böyle, böyle. Akın sert kayaya çarptın oğlum, sert kayaya çarptın, sert kayaya çarptın" ifadelerini kullandı.

5 Haziran’da ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek için sarf ettiği sözlerden dolayı Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı. CHP lideri hakkında; “yargı görevi yapanı görevini yapmasını engellemek amacıyla tehdit” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçlarından re’sen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

'KİŞİLİK HAKLARINA AYKIRI'

İstanbul 20 Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada bugün karar çıktı. Özgür Özel’in sözleri “kişilik haklarına saldırı” sayıldı. Mahkeme, hükmünde Özel'e 150 bin TL ceza verdi.

Mahkeme kararında, “Davalının davacı hakkında sarf ettiği sözler onun kişilik haklarına ağır bir saldırı teşkil edici mahiyette bulunmuş ve davalının davacıya manevi tazminat ödemesine karar verilmesi gerektiği takdir ve sonucuna ulaşılmıştır. Mahkememizce manevi tazminat miktarı belirlenirken, tazminata konu eylemin ağırlığı, tarafların sosyal ve mali durumları, paranın alım gücü, hak ve nesafet ilkeleri hep birlikte değerlendirilmiş, davada talep edilen manevi tazminat miktarının orantılı ve hakkaniyete uygun olduğu kabul edilmiştir” denildi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN