Özgür Özel, gözaltılar sonrası MYK'yi topluyor

Özgür Özel, gözaltılar sonrası MYK'yi topluyor

CHP'li büyükşehir belediye başkanları Zeydan Karalar, Abdurrahman Tutdere ve Ahmet Şahin’in de aralarında bulunduğu 10 kişi, rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Antalya'da ise Başkan Muhittin Böcek ve ailesine yönelik yeni bir gözaltı kararı verildi. Gelişmeler üzerine CHP Lideri Özgür Özel, MYK'yı olağanüstü toplama kararı aldı.

Aziz İhsan Aktaş isimli suç örgütüne yönelik yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin’in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın kilit ismi Aziz İhsan Aktaş, daha önce aynı dosyada tutuklanmış; etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tahliye edilmişti. Aktaş’ın verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bir soruşturma başlatıldığı ve belediye yöneticilerine yönelik operasyonların bu kapsamda düzenlendiği bildirildi.

ANTALYA’DA BÖCEK AİLESİNE DE GÖZALTI KARARI

Öte yandan, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı bir rüşvet soruşturması çerçevesinde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oğlu Muhittin Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında da gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Soruşturmanın içeriğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, adli sürecin devam ettiği kaydedildi.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Gözaltı kararlarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, gelişmeleri değerlendirmek üzere partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantının saat 10.30’da parti genel merkezinde yapılması bekleniyor. CHP kaynakları, sürecin siyasi boyutuna ilişkin değerlendirmelerin de bu toplantıda ele alınacağını belirtiyor.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN