Pastırma yazı geri dönüyor: Sıcaklıklar 4 dereceye kadar artacak

Pastırma yazı geri dönüyor: Sıcaklıklar 4 dereceye kadar artacak

Doğu bölgelerindeki kar yağışı yerini yağışsız havaya bırakırken, hava sıcaklıkları iç ve batı kesimlerde 4 dereceye kadar artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji, gece ve sabah saatlerinde Marmara başta olmak üzere yurdun geniş bir bölümünde sis uyarısı yaparken, Çarşamba gününden itibaren Ege ve Trakya'da yerel sağanak geçişleri bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Türkiye genelinde hava sıcaklıkları yükselişe geçiyor. İç ve batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkarken, doğu illerinde etkili olan kar yağışı da yerini yağışsız bir havaya bırakıyor.

DOĞU'DA KAR DURUYOR, YAĞMUR BAŞLIYOR

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğu bölgelerinde etkili olan kar yağışı kesiliyor. Bu bölgelerde hava, yüksek kesimler hariç, genellikle yağmur ve sağanak yağışa dönecek. Yükseklerde ise yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı devam edecek.

Yurdun büyük bölümünde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. MGM'nin tahminlerine göre, yeni haftayla birlikte Türkiye'nin genelinde yağışların kesilmesi ve açık hava bekleniyor.

İÇ VE BATI KESİMLER ISINIYOR

Hava sıcaklıkları, özellikle iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece arasında artış gösterecek ve mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Başta Ege ve Akdeniz olmak üzere birçok merkezde 20 derecenin üzerindeki sıcaklıklar etkili olacak.

Ancak gece ve sabah saatlerinde görüş mesafesini düşürecek sis beklentisi bulunuyor. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yaşayan vatandaşların sis nedeniyle dikkatli olması gerekiyor.

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE'YE DİKKAT: SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Haftanın ortasına doğru bazı batı illerinde kısa süreli sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günleri Edirne, Kırklareli, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN