Resmi gazetede 35 partinin ismi yayımlandı: YSK Başkanı 36 demişti

Resmi gazetede 35 partinin ismi yayımlandı: YSK Başkanı 36 demişti

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılacak partilerin listesi askıya çıktı. YSK Başkanı Ahmet Yener'in önceki gün 36 olarak açıkladığı seçime katılacak parti sayısının Resmi Gazete’de 35 olarak yayımlanması dikkat çekti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yerel seçimlere katılacak partilerin listesini ilan etti. YSK Başkanı Ahmet Yener, önceki gün düzenlediği basın toplantısında yerel seçime katılabilecek parti sayısını 36 olarak açıklamıştı. O gün duyurulan listeden, Anadolu Birliği Partisi'nin Resmi Gazete’de yayımlanan YSK kararında yer almaması dikkat çekti.

Ekonomim'in haberine göre; seçimlere ilk genel kongresini yapmış, illerin en az yarısında ve en az 6 ay önce teşkilatlarını kurmuş 35 siyasi parti katılabilecek.

Yerel seçime katılabilecek 35 parti şöyle:

Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Zafer Partisi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN