Resmi Gazete'de yayımlandı! Vergisiz cep telefonunda şartlar belli oldu: Satışlar ne zaman, yaş sınırı var mı?

Resmi Gazete'de yayımlandı! Vergisiz cep telefonunda şartlar belli oldu: Satışlar ne zaman, yaş sınırı var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde üniversite öğrencilerine cep telefonu, bilgisayar ve ücretsiz internet verileceğini duyurmuştu. Yapılan açıklamanın ardından gözler gelecek olan düzenlemeye çevrildi. Milyonlarca öğrenci 'Vergisiz telefon modelleri hangileri? Öğrenciler hangi telefon ve bilgisayarları vergisiz olarak alabilecek?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. Resmi Gazete'de yayımlandı! Vergisiz cep telefonunda şartlar belli oldu. İşte detaylar...

Milyonlarca öğrencinin dört gözle beklediği vergisiz telefon ve bilgisayar düzenlemesi ile ilgili flaş gelişme. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde vermiş olduğu vaatler arasında olan üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar satışları ile ilgili ilk bilgi geldi. Resmi Gazete'de yayımlandı! Kimse bunu beklemiyordu. Öğrenciler bu haberle hem sevinecek hem üzülecek. Peki öğrenciler hangi bilgisayar ve telefonları vergi indirimi ile alabilecek? Hangi telefonlar vergi indirimine giriyor? İşte vergi indirimiyle satılacak olan telefon ve bilgisayar modelleri...

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği cep telefonu, bilgisayar ve ücretsiz internet desteği ile ilgili detaylar belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlandı, milyonlarca öğrenci bu haberi bekliyordu.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI! VERGİSİZ CEP TELEFONU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Peki hangi cep telefon modelleri vergi indirimi ile satılacak? Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 9 bin 500 TL'yi aşmayan mobil telefon cihazları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılabilecek. Aynı zamanda satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.

jjhhj-8.jpg

Bu destek, nihai satış fiyatı 9 bin 500 Türk Lirası'nı aşmayan mobil telefon cihazlar ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen faturayla yapılan satın alımlarında kullanılacak.

HANGİ CEP TELEFONU MODELLERİ İNDİRİMLE SATILACAK?

İkinci el cihaz satın alımları destek kapsamının dışında tutulacak. Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 lira olacak. Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en fazla 10, yıllık 120 cigabayt olarak verilecek. İnternet desteği, ilgili öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılabilecek.

jhjhhj-77.jpg

SATIŞLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR? KİMLER YARARLANABİLİYOR?

Edinilen mobil telefon cihazlar, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süreyle sadece destekten yararlanan tarafından kullanılacak. Kararda yer alan şartların ihlalinin veya desteklerden usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun"un 51'inci maddesinde belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri alınacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN