Revani Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Tatlı Tarifi

Revani Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Tatlı Tarifi

Revani tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Hem lezzetli hem de pratik olması nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilir. Geleneksel olarak irmik bazlı bir hamurun şerbet ile buluşması sonucu elde edilen revani tatlısı, son yıllarda farklı malzemeler kullanılarak da yapılmaktadır. Bu yazımızda sizlere, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir revani tarifi sunacağız.

Tarihçe: Revani Tatlısının Kökenleri

Revani tatlısı, Türk mutfağında oldukça eski bir geçmişe sahiptir. Bu tatlı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde saray mutfağından halk mutfağına geçiş yapmıştır. Aslında, revani tatlısının kökeni Osmanlı İmparatorluğu'ndan önceye kadar dayanmaktadır. Antik Yunanistan'da yapılan tatlılar arasında benzer bir tatlı vardı. Bu tatlı, "ravani" olarak adlandırılıyordu ve bal, ceviz, tuzsuz peynir ve irmik gibi malzemelerden yapılıyordu.

Revani tatlısı Osmanlı İmparatorluğu döneminde popüler oldu. Hatta, Osmanlı padişahları tarafından da tüketildi. Geleneksel Osmanlı tatlıları arasında yer alan revani tatlısı, daha sonra Türk mutfağında yaygınlaştı. Günümüzde, Türkiye'nin her bölgesinde yapılan revani tatlısı farklı malzemelerle ve tariflerle hazırlanabilir.

Revani Tarifi

Revani Tatlısı İçin Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin Malzemeler

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1 dilim limon

Revani Tatlısı Tarifi

İlk olarak şerbeti hazırlamak için su, şeker ve limon dilimini tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Yumurtaları derin bir kaseye kırın ve şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın.

Yoğurdu ilave edin ve çırpmaya devam edin.

Başka bir kapta irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.

Hazırladığınız kuru karışımı yavaşça yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma işlemine devam edin.

Son olarak sıvı yağı ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız karışımı yağlanmış borcama dökün.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkan revaniyi ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun.

Tatlı şerbeti çekene kadar dinlendirin ve servis edin.

Revani tatlısı, üzerine hindistan cevizi ya da ceviz serpilerek de servis edilebilir. Ayrıca üzerine dondurma ya da kaymak ilave ederek de servis yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN