Saadet Partisi'nden sert çıkış: Sayıştay'ın Varlık Fonu'nu denetlememesi akıl alır gibi değil

Saadet Partisi'nden sert çıkış: Sayıştay'ın Varlık Fonu'nu denetlememesi akıl alır gibi değil

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Sayıştay'ın yetkilerinin kısıtlandığını ve işlevsiz hale getirildiğini belirterek, bunun Türkiye için büyük bir sorun olduğunu söyledi.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde; Sayıştay'ın artık Cumhurbaşkanlığı'nı kısmen denetleyebildiğini, Varlık Fonu'nu ise hiçbir şekilde denetleyemediğini ifade ederek "Türkiye'nin en değerli birikimlerinin ve en büyük şirketlerini barındıran Varlık Fonu'nun Sayıştay tarafından denetlenememesi gerçekten akıl alır gibi değil" dedi.

mmmmm.jpg

'SAYIŞTAY RAPORLARINDA AÇIKLAR HER YIL BÜYÜYOR'

Sayıştay'ın incelendiği kamu kurumlarında hiçbir şeyin değişmediğini, Sayıştay raporlarında yer alan açıklar her yıl daha da büyüyerek artığını belirten Kaya Sayıştay'ın bu şekilde işlevsiz hale getirilmesinin TBMM'nin denetleme vazifesine de zarar verdiğini söyledi.

'MECLİS OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPALIM'

Kaya "Sayıştay bizim adımıza bütçenin, harcamaların denetlenmesini yapan bir kurumdur. Yasası bunu çok açık bir şekilde ortaya koyar. Bugün, Sayıştay'ın bize gerçekten desteği veremediği bir ortamda bütçe konuşuyoruz. Sayıştay'ın hak ettiği şekilde 154 yıldan beri, bu millet adına yaptığı denetleme vasfını kullanması adına Meclis olarak üzerimize düşeni yapalım" diye konuştu.

Kaya, iktidara seslenerek "Her hal ve şart altında iktidarda kalmak için her yol mübah olamaz" Hırsızlıkta, yolsuzluk da kul hakkıdır. Dindar kimlikleriyle siyaset yapanların sorumluluğu burada bin kat artmaktadır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN