Suriye’de öldürülen ve SDG mensubu olduğu öne sürülen bir kadının kesilmiş saçlarının sosyal medyada paylaşılmasının ardından Türkiye’de DEM Partili isimler tarafından başlatılan “saç örme” eylemine katılan Kocaeli’de görevli hemşire İkra Avcı, meslekten atıldığını açıkladı.
EYLEME KATILDI, GÖZALTINA ALINDI
Kocaeli’nde kamu hastanesinde hemşire olarak görev yapan İkra Avcı da kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete tepki amacıyla başlatılan “saç örme” eylemine katılarak saçını ördü.
Avcı’nın sosyal medya paylaşımının ardından gözaltına alındığı, işlemlerinin ardından ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.
“BEDELİ BENİM İÇİN MESLEĞİM OLDU”
Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda meslekten atıldığını duyurdu.
“Bir kadın cinayetine sessiz kalmadım” ifadelerini kullanan Avcı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Kadınların öldürülmesine, şiddete ve kadın cinayetlerine tepki göstermek için saçımı ördüm.
Bunun bedeli ise benim için mesleğim oldu.
Hakkım haram olsun...”
