Sağlık Bakanı'nın nöbet 'ricası' işe yaramadı: Bizden bu kadar

Sağlık Bakanı'nın nöbet 'ricası' işe yaramadı: Bizden bu kadar

Ankara Şehir Hastanesi'nde 36 saatlik nöbetin ardından evine dönerken uyuya kaldığı için kaza yaparak yaşamını yitiren Asistan Hekim Rümeysa Berin Şen'le birlikte gündeme gelen uzun nöbet saatleri, Sağlık Bakanı'nın 'ricasına' rağmen değişmedi. Yeni mezun 5 asistandan 4'ü istifa etti, 1 kişi yatay geçiş yaptı.

Asistan Hekim Rümeysa Berin Şen'in ölümüne neden olan uzun nöbet süreleri her ne kadar kamuoyunun tepkisini çekse de uygulama devam ediyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nde 2020'de göreve başlayan 5 asistan hekimin 4' istifa etti, 1' i ise bölüm değiştirdi.

'DUR DİYECEK BİRİLERİ OLUR UMUYORUM'

İstifalarını sosyal medya hesaplarından duyuran asistan hekimlerden Burcu Simay Özden, "Benzer heyecanlarla, hayallerle başladık ama emeğinin karşılığını alamamak, kesintisiz 36 saatlik nöbetler, ayda 400 saati bulan çalışma koşulları, pandeminin sadece çömezlerin üzerine binen yükü, hocalarımızın hayal kırıklığı yaratan yaklaşımları, işler 'bir şekilde' yürüdüğü takdirde eğitim hakkımızın hiçe sayılıyor oluşu, asistan hekimlerin birer birer yurt dışına kaçtığı, intihar ettiği, trafik kazalarında tükenmişlik nedeniyle öldüğü bir ülkede bize sahip çıkmayacak olan nice devlet büyüklerimiz ve hepsinden daha da üzücüsü akanlarımız, meslektaşlarımız tarafından maruz kaldığımız mobbing...Birimiz daha nöbet çıkışı ölmeden, normalleşen bu gerçeklere dur diyecek birileri olur umuyorum. Bizden bu kadar" şeklinde anlattı.

Cemre Sevenler ise," Bizim neşemizi, gençliğimizi, umutlarımızı, geleceğimizi, gözümüzdeki ışığı bu düzen ve onun destekçileri çaldı" diyerek sorumluları işaret etti.

BAKAN KOCA'NIN MEKTUBU DİKKATE ALINMADI

Asistan hekimlerin çalışma koşulları bir kez daha yazılanlarla birlikte göz önüne serilirken Sağlık Bakan Fahrettin Koca 148 başhekime gönderdiği 'hasbihal amacı taşıyan' mektubunun dikkate alınmadığını ortaya koydu.

Bakan Koca o mektupta şu ifadeleri kullanmıştı:

"Saygıdeğer başhekim arkadaşım, bu mektubum, son derece önemli bir konuyu sizinle hasbihal amacı taşıyor.

Gerek sağlık hizmetlerinde gerek bu hizmetlerin sürdürülmesi için yapılan planlamalarda yaşanan bazı sorunlar için birinci derecede farkındalık sahibi kişiler sizlersiniz. Gösterdiğiniz çaba, özellikle, yaşadığımız süreç açısından takdire şayandır. Şahsım ve ilgili tüm yönetici arkadaşlarım adına teşekkürlerimi tekrar ifade etmek isterim.

Uzmanlık Eğitimi Görenlerin Nöbet Hizmetleri Konulu Genelge, çözümü aciliyet gösteren bir sorun için kararlı, kalıcı adımlar atmanızı gerektiriyor. Uzun ve yıpratıcı olan çalışma sürelerini azaltmakta, nöbet düzenlemelerini yasal mevzuatımıza uygun ve insani koşullara kavuşturmakta tam bir irade ortaya koymalıyız. Bu konuda sizinle yakın, titiz bir diyalog içinde olacağız. Asistan hekimlerin nöbetlerinin mevzuata göre düzenlenmesi konusundaki kararlılığımızın en iyi örneklerinden birini sizin vereceğinize inanıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN