CHP'li İlgezdi'den sağlıkçıların iş bırakma eylemine destek

CHP'li İlgezdi'den sağlıkçıların iş bırakma eylemine destek

CHP'li İlgezdi, iş bırakmaya hazırlanan sağlık çalışanlarına destek verdi. Sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili zorlu bir süreç yaşadığını belirten İlgezdi, "Sağlıkçılar önümüzdeki hafta tekrar tekrar eyleme çıkıyor. Kazanacaklar başka çaresi yok" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlerin 14-15 Mart’ta ülke genelinde iş bırakma eylemi yapacağını açıklamıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 14- 15 Mart'ta yeniden iş bırakmaya hazırlanan sağlık çalışanlarına destek verdi.

Sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili zorlu bir süreç yaşadığına dikkat çeken İlgezdi, "Performans denilen ucube bir anlayışı dayatıp hem hastayı hem de hekimi mağdur ettiler. Koşulların iyileştirilmemesi ve seslerinin duyulmamasından dolayı istifa ediyorlar, yurt dışına göç ediyorlar. Sağlıkçılar önümüzdeki hafta tekrar tekrar eyleme çıkıyor. Kazanacaklar başka çaresi yok" dedi.

"ALKIŞLATMA İLE OLMUYOR"

Mesleği diş hekimliği olan ve kendisinin de bir dönem devlet hastanesinde çalıştığını anımsatan İlgezdi, "İktidar göreve geldiğinde şimdiki sürecin ilk adımlarını ben de yaşadım. Baştan bugüne geldikleri günden beri performans denilen ucube, tanımsız bir anlayışı dayatıp hem hastayı hem de hekimi mağdur ettiler. Katlanarak sorun yumağına dönüşen bir süreci yaşıyoruz" diye konuştu.

İlgezdi, "Sağlıkçılar tekrar tekrar eyleme çıkıyorlar. Önümüzdeki hafta da eylemler devam edecek. Kazanacaklar başka çaresi yok. Birçok hakları alınmış durumda" diyerek, "Alkışlatma ile olmuyor bu işler. Haklarını istiyorlar haklı olarak. Zam paketi getirdiler, sağlıkçıları böldüler. Tepkiler gelince geri çekildi. Henüz yeni bir düzenleme yok. İnsanca yaşayabilecekleri bir bütçe ile onları ödüllendirmek gerekiyor. Sağlık tamamen ticarileşmiş bir noktaya evrildi" ifadelerini kullandı.

'Ticarileşmenin' sonucunun da hastanın sağlığa kamu hizmeti olarak ulaşmasını zorlaştırdığını belirten İlgezdi, "Gelinen noktada ne hekim ne hasta memnun. Ne hekim ne hasta memnunsa aslında sistem çökmüştür" dedi.

"YIPRANMIŞ EMEK ORDUSU"

Sağlıkta şiddetin de sürdüğüne dikkat çeken İlgezdi şunları kaydetti:

"Hekim, şiddet uygulayanın ödüllendirildiği bir sistemle cezalandırılıyor. Artık iktidar her ne yaparsa yapsın halkın inanacak gücü kalmadı. Özellikle sağlıkta ve ekonomide. Artık sağlıkçılarla dayanışmak, halkın sağlığa ulaşmasını rahatlatmak ve emekçilerin haklarını almak için mücadele etmek görevimiz. Her zaman yanlarındayız. Önümüzdeki hafta da yanlarında olacağız. Haklarını alana kadar onların Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz. Hekim hasta bakmaya korkuyor şiddet görecek diye. Hasta muayene olmaya korkuyor ilacını alamayacak diye. Ülke bu noktaya gelmiş. Sağlıksızlık demek lazım buna. Herkes kaderine bırakılmış. Müthiş bir göç veriyoruz. Sağlıkçılar koşulların iyileştirilmemesi ve seslerinin duyulmamasından dolayı istifa ediyor. Yurt dışına göçüyorlar. Yoğun rakamlar önümüze geliyor. Bir an evvel devleti yönetenlerin pandemi döneminde yıpranmış emek ordusuna haklarını vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz."

"SAĞLIKTA ÇÖKÜŞ POLİTİKASI"

AKP iktidarının sağlıkta dönüşüm politikalarını da eleştiren Gamze Akkuş İlgezdi sözlerini şöyle tamamladı:

"Sağlıkta dönüşüm politikası sağlıkta çöküş politikasına döndü. İşin gerçeği bu. Dönüştürmek demek aslında daha iyiye evirmek için başlanan bir süreydi ancak var olanı da kaybettik. Bu işin mutfağında olan sağlık emekçileri. Hemşiresinden laborantına, ambulans şoföründen hekimine, diş hekiminden eczacısına sayamadığım birçok kesim bu bütünü oluşturuyor. Biz 5 Mart'ta sayın Genel Başkanımızın başkanlığında bütün bu bileşenleri bir araya getirdik. 110 kişi katıldı çalıştayımıza. Sorunlar ve çözüm önerileri gibi birçok konu tartışıldı. Parti politikamızın hazırlığını yapıyoruz, kamuoyuyla paylaşacağız. Sağlık temel insan haklarından biridir ve devletin sorumluluğundadır. Tamamen insan hakları boyutu ile ele alınmalı ve temel hak olarak uygulanmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN