Schengen vizesini 1 haftada alacaksınız! Almanya yeni sisteme geçti

Schengen vizesini 1 haftada alacaksınız! Almanya yeni sisteme geçti

Schengen vize başvurularında ret alanlar için yeni düzenleme geldi. Aylarca vize randevusu bekleyenlere Almanya’dan yeni düzenleme haberi geldi. Hem vize almanız kolaylaşacak hem de randevu almak için aylarca beklemeyeceksiniz.

Türk vatandaşları için zorlu bir süreç olan Schengen vizesi için sevindiren haber geldi. Avrupa’ya gitmek isteyip bir türlü vize alamayanlar ya da aylarca randevu sırası bekleyenlere Almanya yeni sisteme geçtiklerini açıkladı. Artık vize başvuruları böyle yapılacak.

SCHENGEN VİZESİ İÇİN YENİ DÜZENLEME

Almanya, vize başvuruları için yeni sistemi duyurdu. Almanya Büyükelçiliği, Almanya’dan Schengen vizesi başvurusu yapacak kişilerin iki aşamalı bir süreçten geçmelerini gerektirecek uygulamayı duyurdu. Peki vize almak kolaylaşacak mı? İşte merak edilenler

img-3847.jpeg

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN 2 AŞAMALI VİZE UYGULAMASI

Schengen vizesine başvuru yapmak isteyenler öncelikle Türkiye’deki yurt dışı temsilciliklerinin internet sitelerinde kayıt oluşturacaklar ve ardından randevu alabilecekler. Bu yeni uygulama ile uzun süren randevu sürecinin kısaltılması hedefleniyor.

img-3681-001.jpeg

BEKLEME SÜRESİ BİTİYOR

Yapılan açıklamada, vize başvurularının Almanya’nın hizmet sağlayıcısı iDATA aracılığıyla yapılacağı belirtildi. Randevu alındıktan sonra ödeme işlemleri de iDATA tarafından yönlendirilecek ve randevu onaylandığında hizmet ücreti ödenebilecek. Almanya’nın dış temsilcilikleri, 5 Mart itibariyle vize başvuruları için bekleme listesi uygulamasına geçerek başvuru sürecini daha düzenli hale getirmeyi amaçlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN