Seçil bu işte yalnız değil

Seçil bu işte yalnız değil

Milyon dolarlık ‘saadet zinciri’nde en kritik halka... Kayıt dışında tutulan paraların toplanmasına aracılık eden ve bavullarla taşıyan isimler, şube müdürü Seçil Erzan’ın tek başına hareket etmediğini gösterdi. ‘Organize iş’ görüşü ağır bastı. Paraların akıbetinden, tefecilik iddialarına kadar dosyanın her yönüyle aydınlatılmasına dönük çağrılar arttı.

Futbol dünyasının dahil olduğu fon skandalında, ifadelere farklı isimlerin yansıması sonrası tutuklu şube müdürü Seçil Erzan’ın birkaç kişiyle birlikte hareket ettiği savunuldu. Eski futbolcu Semih Kaya, Erzan’ın yanında bulunan ve banka çalışanı olarak bildiği Ali Yörük’e hem elden hem de EFT ile para verdiğini söyledi. Kaya, Erzan’ın teslim ettiği GPS’li para çantası için de “Seçil çantanın Atilla Baltaş’a ait olduğunu söyledi. Baltaş bunu doğruladı” dedi.

ERZAN’IN ‘AKRABAM’ DEDİĞİ İSME ÇANTA İÇİNDE ÖDEME

Fona para yatırdığını söyleyen iş insanı Ömer Kahraman da savcılığa para verirken çekilmiş fotoğraflarını sundu. İfadesinde “Erzan, Fatih Terim’in de yatırım yaptığını anlattı. Erzan’ın gönderdiği Nazlı Can’a 700 bin dolarlık iki ödeme yaptım” diye konuştu. Müştekiler arasında yer alan Mimar İbrahim Kocabaldır ise Erzan’ın kendisini yüksek getirili fona davet ettikten sonra parayı Nazlı adında bir akrabasına teslim etmesini istediğini söyledi.

KİLİT İSİM NUR ABLA

Soruşturmada Fatih Terim’in sağ kolu Teknik Direktör Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap’ın adı dikkat çekti. Seçil Erzan’ın faizle para aldığı Mert Zeydanlı’ya imzaladığı senette borçlu olarak Erkasap’ın göründüğü ileri sürüldü. Banka teftiş kurulunun raporunda da Erkasap’ın Erzan’la birlikte hareket ettiği görüşüne yer verildi. Erzan’a şubenin yanındaki pastanede para teslim edildiği sırada Erkasap’ın orada bulunduğu, Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı’nın da 1.4 milyon doları ‘Nur Abla’ya gönderdiği belirtildi.

SKANDALA SİYASETTEN İLK YORUM

ARINMA ARTIK ERTELENEMEZ BİR YÜKÜMLÜLÜK

Bahçeli, ‘futbolcu fonu’ üzerinden sert mesajlar verdi:

Fon oyunları, saadet zincirleri, saçlarına dolardan bukle yapan soytarılar millette haklı öfkeye neden oluyor.

Siyasete çöken taciz ve yolsuzluk iddiaları da ülkemize zarar veriyor. Toplumsal arınma bir yükümlülüktür. Türkiye bu kirliliğe daha fazla maruz kalmamalı.

DENİZBANK'TAN AÇIKLAMA: BANKADAKİ TOPLANTIDA FATİH TERİM DE VARDI

Denizbank'tan yapılan açıklamada 'Olaylar bir yıl öncesine kadar gittiği halde konuyla ilgili ne BDDK'ya ne de CİMER'e şikayet iletilmemiştir' vurgusu yapıldı. Açıklamada, bankada genel müdürün yer aldığı toplantıya isim vermeden Fatih Terim'in de katıldığı belirtildi. 'Söz konusu teknik direktör 'Kaybım olmakla beraber miktarını bilemiyorum' beyanında bulundu'
denildi.

2911krt01a-tum.jpg

Türkiye kamuoyunun günlerdir bir numaralı gündemi haline gelen ve filmlere konu olacak ‘Fatih Terim Fonu’ vurgunu skandalında her geçen gün yeni şüpheli ve mağdurlar ortaya çıkıyor. Fonu kurup vurgunu yaptığı Belirtilen Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’şla bağlantılı olduğu belirtilen yeni isimler, paraları teslim adlan kişi sayısına her geçen gün yenlerinin eklenmesi işin organize olduğu iddialarını güçlendiriyor. Kayıt dışında tutulan paraların toplanmasına aracılık eden ve bavullarla taşıyan isimler, şube müdürü Seçil Erzan’ın tek başına hareket etmediğini gösterdi. Yaşanan tablo ‘Organize vurgun’ görüşünü ağır basmaya başladı.

SEMİH KAYA İFADESİNDE YENİ İSİMLER

Futbol dünyasının dahil olduğu fon skandalında, ifadelere farklı isimlerin yansıması sonrası tutuklu şube müdürü Seçil Erzan’ın birkaç kişiyle birlikte hareket ettiği savunuldu. Eski futbolcu Semih Kaya, Erzan’ın yanında bulunan ve banka çalışanı olarak bildiği Ali Yörük’e hem elden hem de EFT ile para verdiğini söyledi. Kaya, Erzan’ın teslim ettiği GPS’li para çantası için de “Seçil çantanın Atilla Baltaş’a ait olduğunu söyledi. Baltaş bunu doğruladı” dedi.

Ancak Baltaş ifadesinde çantasından daha önce para çalışması sonrası GPS yerleştirdiğini söyledi. Semih Kaya ise paraları Erzan’In Levent’teki şubede odasında, arabada ve Florya’daki Galatasaray Metin Oktay tesislerinde de teslim ettiğini söyledi.

ERZAN TESLİMATA BAŞKASINI GÖNDERDİ

Mağdurlara arasında olan ve fona para yatırdığını söyleyen iş insanı Ömer Kahraman da savcılığa para verirken çekilmiş fotoğraflarını sundu. İfadesinde “Erzan, Fatih Terim’in de yatırım yaptığını anlattı. İş insanı Kahraman Erzan’ın gönderdiği Nazlı Can’a 700 bin dolarlık iki ödeme yaptım” diye konuştu. Karaman’ın açıkladığı Nazlı Can ismi ile soruşturma kapsamında yeni bir şüpheli de ortaya çıkmış oldu. Yine müştekiler arasında yer alan Mimar İbrahim Kocabaldır da, Erzan’ın kendisini yüksek getirili fona davet ettikten sonra parayı Nazlı adında bir akrabasına teslim etmesini istediğini söyledi.

BANKANIN RESMİ BELGESİ DE ÇIKTI

Öte yandan yine mağdurlar arasında olan eski futbolcu Selçuk İnan’ın avukatı Rezan Epözdemir paylaştığı bir belge dikkat çekti.

Epözdemir paylaşımında şunları söyledi:

“Size müvekkil bakımından soruşturma dosyasındaki dayanak belgeyi sunuyorum. Zannediyorum size bankayı hukuki sorumluluktan kurtarmak için yanlış belge vermişler. Bu belgeyi incelerseniz; belgede Denizbank kaşesi var, Seçil erzan’ın ve halihazırda Denizbankta çalısmaya devam eden ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan operasyon müdürü olan Asiye Öztürk’ün imzası var, aynı zamanda Selçuk İnan’ın da imzası var. Bu süreçte kamuoyunun doğru bilgilenmesi için ilgili belgeyi sunuyorum.”

Bu arada Selçuk İnan’ın fona 10 milyon dolar verdiği ve karşılık antetli bile olmayan kağıt aldığı belirtiliyor.

DOSYADA KİLİT İSİM ‘NUR ABLA’

Öte yandan Denizbank Teftiş Kurulu’nun 10 Nisan’da başlattığı teftişle ilgili yazdığı raporda müfettişler Nur Erkasap’ın Seçil Erzan’la birlikte hareket ettiğini belirtiliyor. Raporda buna iki kanıt sunuluyor. Birincisi Erzan para yatıran isimlerden biri olan ancak şikayetçi olarak adı geçmeyen Mert Zeydanlı’yla ilgili. Zeydanlı ifadesinde Erzan’a Pelit pastanesinde nakit olarak para teslim ederken Nur Erkasap’ın da orada oturduğunu söylüyor. Teslim ettiği paralar için senet almış. Senetlerden birinde borçlu Erkasap görünüyor. İkincisi Terim’in kızı Buse Terim’in eşi Volkan Bahçekapılı’nın işlemleri. Bahçekapılı 1.4 milyon doları doğrudan Erkasap’a havale olarak göndermiş. 7 Nisan’da Denizbank Levent Şubesi’ne gelen Bahçekapılı ile şifahen gerçekleşen görüşmede Bahçekapılı Emre Belözoğlu’na ait 2.8 milyon doları Erzan’a verilmek üzere Nur Abla denilen kişiye transfer etiğini söyledi. Nur Erkasap, Fatih Terim’in sağ kolu Müfit Erkasap’ın eşi, Terim ailesinin de parçası. Nur Erkasap’ın adı, Seçil Erzan’ın kurduğu saadet zincirinin içinde pek çok yerde görülüyor.

DENİZBANK: SORUMLULUĞUMUZ YOK

Denizbank ‘Fatih Terim Fonu’ adıyla anılan bir fonla onlarca kişiyi dolandırdığı ileri sürülen Denizbank Levent Şubesi’nin eski müdürü Seçil Erzan’a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaşananlara ilişkin ilk kez açıklama yapan banka “Bankamız hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesine rağmen, farklı mecralarda, görüşlerimize başvurulmadan, doğruluğu teyit edilmeden ve taraflı olarak kullanılmaktadır. Paranın nakit çekilmesiyle birlikte para sahibi kişi, paranın üzerinde hem zilyet hem de tasarruf yetkisi olan tek kişi olmaktadır. Bankadan çekilmiş olan nakit paranın artık tek sorumluluğu ve kullanım hakkı para sahibinin kendisindedir. Bundan sonra bankacılık sisteminin dışına çıkarılmış bir paranın akıbetinden bankanın sorumluluğu bulunmamaktadır” dedi.

Bankadan yapılan açıklamanın devamında, “Bankamız, konudan 2022 yılı Haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan’ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 07.04.2023 tarihinde müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur” denildi.

Banka, mağdurların şikayetlerinin bir yıl öncesine dayanmasına rağmen 7 nisana kadar hiç kimsenin ne Denizbank’a ne BDDK’ya ne de CİMER’e talep, ihbar ya da şikayette bulunmadığını kaydetti.

FUTBOLDA ŞİKE SORUŞTURMASI

Eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan’ın merkezinde yer aldığı futbolda saadet zinciri davasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da devreye girdiği belirtildi. Adli soruşturma devam ederken, Seçil Erzan’ın ilişki içinde olduğu futbolcular ve spor insanlarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu da inceleme başlattı.

Bu kapsamda Bankacı Seçil Erzan ile fon ve para trafiği içinde bulunan futbolcular, bu sporcuları Erzan’a yönlendiren isimler, bunlar arasındaki ilişkiler incelenecek. Aynı zamanda faaliyete konu paranın kaynağına ilişkin de incelemeler yapılacak. Erzan’a verilen paranın banka üzerinden değil de elden teslim edilmesinin, büyük miktarda paranın kaynağına ilişkin şüpheler doğurduğuna işaret edildi.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı ve adli soruşturma süreciyle birlikte Maliye’nin de devreye girmesinin söz konusu olduğu belirtiliyor. Öte yandan İzmir merkezli Balıkesir, Manisa, Eskişehir, Mardin, Mersin, Kocaeli, Bursa, Burdur ve Hakkari’de yapılan operasyonda ‘Futbol bahis sitesi’ çökertildi. Gözaltına alınan 57 şüpheliden 53’ü adliyeye sevk edildi. Aralarında 1 gazeteci, 2 futbolcu da var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN