Şehirde öğrenip köyünde yaptı, yüksek fiyatına rağmen ekmek gibi satıyor, o kadar şifalı ki kabuğuyla bile yeniliyor

Şehirde öğrenip köyünde yaptı, yüksek fiyatına rağmen ekmek gibi satıyor, o kadar şifalı ki kabuğuyla bile yeniliyor

10 sene kendi işini yaptıktan sonra köyüne döndü! Şehirde öğrenip köyünde yaptı! Şimdi paraya para demiyor! Yüksek fiyatına rağmen ekmek gibi satıyor... Kapış kapış gidiyor! O kadar şifalı ki kabuğuyla bile yeniliyor...

Türkiye'nin limon üretim merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesinde, genç üretici Armağan Alan, doğa dostu yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Rüzgar ve güneş enerjisini kullanarak elektrik üreten Alan, doğal kaynaklarını verimli kullanarak Thai Lime yetiştiriyor.

10 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR

bu-limonun-farki-ne-digerleri-3-tl-bu-limonun-kilosu-40-tl-924f25.jpg

Mersin'in limon ihtiyacının yüzde 52'sini karşılayan Erdemli ilçesinde, genç üretici Armağan Alan, doğal yaşamla uyumlu tarımın önemini vurguluyor. Tekstil mühendisi olan Alan, 10 yılı aşkın süredir bu alanda çalıştığını belirtti. Alan, yaklaşık 10 yıl önce Mersin'e yerleşerek tarımla uğraşmaya başladı.

DOĞAL KAYNAKLARI KULLANIYOR

bu-limonun-farki-ne-digerleri-3-tl-bu-limonun-kilosu-40-tl-d0a854.jpg

30 dönüm arazide rüzgar ve güneş enerjisiyle elektrik üreten, yağmur suyunu depolayarak kullanarak doğal kaynakları verimli kullanan Alan, yetiştirdiği Thai Lime'ları 40 TL'den satıyor.

Alan'ın ata toprağında yetiştirdiği Thai Lime, unutulmuş Anadolu meyvelerinden kan portakalı ve şeker portakalı gibi çeşitlerle bir arada bulunuyor. Ayrıca tropik meyveler de bahçesinde yer alıyor.

ÜRETİLEN LİMONUN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ İŞLENMEMİŞ OLMASI

bu-limonun-farki-ne-digerleri-3-tl-bu-limonun-kilosu-40-tl-047d85.jpg

Ürettikleri yeşil limonların değerini artıran önemli bir faktör de işlenmemiş olmaları. Limon kabuğunda doğal enzimler ve vitaminler bulunuyor ve bu özellikleri korumak için Armağan Alan hiçbir işlem yapmıyor. Bu sayede, kullanıcılar limondan maksimum faydayı sağlıyor.

Armağan Alan, yeşil limonlarını 40 TL civarında satıyor. Endüstriyel üretimdeki limonun fiyatı ise 3-4 TL seviyelerinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN