Selçuk Bayraktar duyurdu: Kızılelma TEKNOFEST’e gelecek

Selçuk Bayraktar duyurdu: Kızılelma TEKNOFEST’e gelecek

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Robotaksi Benek Otonom Araç Yarışları’nın finallerinde öğrencileri ziyaret etti. Bayraktar, TEKNOFEST'E Kızılelma'nın geleceğini belirterek "Şu an onlar sürekli uçuyorlar. Hem Akıncı hem Bayraktar TB2 ile testler, eğitim faaliyetleri sürüyor." dedi.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST çerçevesinde düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması finalleri, 10-13 Nisan tarihleri arasında Bilişim Vadisinde gerçekleştirildi. Programa BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

"1 MİLYON ÖĞRENCİ YARIŞMALARA BAŞVURDU"

Yarışmalara olan ilginin her yıl çok daha fazla büyüdüğünün altını çizen Bayraktar, "TEKNOFEST, bizim beklediğimizden de çok daha büyük bir toplumsal dalgaya dönüştü. Düşünün ki ilk yıl 550 bin ziyaretçi ağırladık, 20 bin öğrenci yarıştı. O bile çok büyük bir rakamdı ama bu yıl sadece 1 milyon öğrenci yarışmalara başvurdu. Yani üniversite sınavına başvurur gibi 40 farklı alandaki yarışmaya, ülkemizin gelecek teknolojilerine bir anlamda damgasını vurmak için 1 milyona yakın gencimiz yarıştı. Ülkemizi bu medeniyet yarışında en üst lige çıkarmak için bu yarışa katıldılar. Bunlar ortaokul, ilkokul, lise, üniversite ve üniversite üstü seviyesinde olan gençlerimiz. Bu çok büyük bir dönüşümün başladığını, gerçekleştiğini söylüyor bize." dedi.

"KIZILELMA TEKNOFEST’E GELECEK İNŞALLAH"

Kızılelma’nın TEKNOFEST’e geleceğini ve sürprizlerin beklenmesi gerektiğini ifade eden Bayraktar, "Şu an onlar sürekli uçuyorlar. Hem Akıncı hem Bayraktar TB2 ile testler, eğitim faaliyetleri sürüyor. Tabii görev başında da ayrıca görev yapanlar var. Kızılelma TEKNOFEST’e gelecek inşallah. Sürprizleri bekleyelim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN