Sık sık ev araba değiştirenler yandı! Rekor ceza için bakanlık harekete geçti: O işlemlere artık sınırlama geliyor

Sık sık ev araba değiştirenler yandı! Rekor ceza için bakanlık harekete geçti: O işlemlere artık sınırlama geliyor

Dolar kurundaki artış ile birlikte hem konut fiyatları hem de otomobil fiyatları uçuk rakamlara ulaşmış durumda. Bu fiyat artışlarından yararlanmak isteyen fırsatçılar ise al-sat yaparak karına kar ekliyor. Bu süreçte ezilen taraf ise genelde tüketiciler olurken bu konuyla ilgili yeni bir adım atan Ticaret Bakanlığı, stokçuluk ve ‘al-sat’ uygulamalarının önüne geçmek için yeni bir düzenleme hazırlıyor. Sık sık ev araba değiştirenler yandı! Rekor ceza için bakanlık harekete geçti.

Mülteciler ile birlikte ev fiyatları kat ve kat arttı. Aynı zamanda dolar kurundaki artış otomobil fiyatlarını ateşlerken gelen son dakika bilgisi herkesi şoke etti. Bu süreçte stokçuluk yaparak para kazanan fırsatçılara yönelik adımlar atmaya hazırlanan Ticaret Bakanlığı, yeni düzenlemeyi son dakika olarak duyurdu. Sık sık ev değiştirenler yandı. Rekor cezalara verilecek! O işlemlere artık sınırlama geliyor! İşte son dakika haberinin detayları...

ghghgh-2023-08-02t120453-587.jpg

BAKANLIKTAN FLAŞ HAMLE: SIK SIK EV VE ARABA DEĞİŞTİRENLER YANDI

Hürriyet gazetesindeki habere göre; sıfır araçlardaki stok durumunu engellemek isteyen bakanlık yeni bir elektronik sistem kuracak. Bununla birlikte sahadaki denetim elemanları dışında elektronik sistemlerden de denetleme yapılacak. Uygulamayla; yurtdışından Türkiye’ye ithal edilen sıfır araçlar girdikleri an, yurt içinde üretilen araçlarsa banttan indikten sonra elektronik takip sistemine dahil olacak.

Böylece bu uygulama sayesinde müşteriye teslim edilmesi gibi süreçler dijital olarak takip edilebilecek; stoklanıp stoklamadığı izlenebilecek. Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesiyle araç satışı yapan ilan sitelerine de yeni denetim gelecek.

dfdffd-41.jpg

Yeni denetimle otomobil ilanlarında ‘Ahmet Bey’den’, ‘Mehmet Bey’den’ satılık ifadeleri artık yer almayacak. İlanda yer alan isim gerçek kişi olacak. Aracını satan kişinin gerçek ismi, soyadı ve telefon bilgileri doğru olacak. Kişinin gerçek ya da tüzel kişi olduğunun doğrulamasını ilan siteleri yapacak.

O İŞLEMLERİ YAPANLAR YANDI! REKOR PARA CEZASI UYGULANACAK

Ayrıca, vekaletle bir yakınının üzerine kayıt yaptırarak al-sat yapan kişiler de takip edilecek. Üç araçtan fazla satış yapma sınırını aşanlara da ceza kesilecek. İlan sitelerine yapılacak bu uygulama sadece araç için değil, konut için de geçerli olacak. Satıcılar takip edilerek konutta fiyatı şişirenlere de cezai yaptırım uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN