Sinan Ateş cinayetinin seyrini değiştirecek ifade de iddianamede yok: Sinan'ın kalemini kırdılar uzak dur

Sinan Ateş cinayetinin seyrini değiştirecek ifade de iddianamede yok: Sinan'ın kalemini kırdılar uzak dur

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili yakın arkadaşı Haluk Türk’ün ifadesi ortaya çıktı. Haluk Türk, iddianamede yer almayan ifadesinde, cinayet öncesinde Tolgahan Demirbaş'ın kendisine "Sinan’ın kalemini kırdılar, uzak dur" dediğini ileri sürdü.

30 Aralık 2022'de düzenlenen suikastla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in yakın arkadaşı Haluk Türk, 13 Mayıs 2024 tarihinde verdiği ifadeyle cinayet soruşturmasına dair çarpıcı detayları 10 Haber'den Caner Taşpınar'a açıkladı. Tolgahan Demirbaş’ın kendisine "Kılavuz ve Yıldırım’ın elçisiyim, Sinan’ın kalemini kırdılar" dediğini belirten Türk, Sinan Ateş’in tecrit edilme sürecini ve son anlarını anlattı.

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı Haluk Türk, dostluklarını şu sözlerle tarif etti:

"Sinan’la çok eskiye dayanan bir hukukumuz var, kardeşimdir. Ankara’da görüştüğü, vakit geçirdiği kişi benim. Aileye de çok yakınımdır."

SİNAN ATEŞ’İN SON MESAJI

Sinan Ateş’in son WhatsApp mesajını, ölümünden sadece 15 dakika önce Haluk Türk’e attığı belirtildi. Mesajda, "Abi, geliyorum" diyen Ateş, o randevuya gidemedikten kısa süre sonra vurularak öldürüldü.

2.jpgSinan Ateş, Haluk Türk

'SİNAN'IN KALEMİNİ KIRDILAR UZAK DUR'

Haluk Türk, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın kendisine yaptığı tehdit içeren ziyaretin detaylarını şöyle anlattı:

"Tolgahan Demirbaş yanıma geldi ve çok tedirgindi. ‘Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz beni gönderdi, Sinan Ateş’in kalemini kırdılar, ondan uzak dur’ dedi. Ben de ona, ‘Bana bunu söylemiş olma, bu konuyu hiç açmamış ol’ dedim."

TÜRK'ÜN İFADELERİ DE İDDİANAMEYE GİRMEDİ

Haluk Türk, polise verdiği ifadede Sinan Ateş’in tecrit edilme sürecini ve cinayete dair önemli bilgiler verdiğini belirtti. Ancak bu ifadelerin Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in ifadesinde olduğu gibi iddianamede yer almadığını söyledi. Türk, "Ayşe Ateş’e Tolgahan Demirbaş’ın gelip bu sözleri söylediğini bizzat ben anlattım. Ayşe Ateş’ten sonra ikinci ifade veren kişiyim. Mahkeme sürecinde duruşmaya gideceğim ve ne biliyorsam anlatacağım" dedi.

BAHÇELİ’NİN ÖZEL KALEMİNDEN GELEN SOĞUK YANIT

Sinan Ateş, tehditler üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek istedi ancak özel kalem müdürü Murat Çeliker’in engeline takıldı. Haluk Türk, bu durumu şöyle anlattı:

"Sinan, tehditleri genel başkana iletmek istedi. Murat Çeliker’i aradı, durumu anlatmaya çalıştı. Ancak Çeliker, ‘Sen beni bir daha arama, abin olan İsmet Büyükataman’ı ara’ dedi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN