Sınavlarda yeni dönem başlıyor! Artık kağıt kalemli sınavlar tarih olacak: ÖSYM başkanı detayları açıkladı...

Sınavlarda yeni dönem başlıyor! Artık kağıt kalemli sınavlar tarih olacak: ÖSYM başkanı detayları açıkladı...

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Sınavlarda yeni bir dönem için adım atılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavlarda yapılacak olan yeniliklere ilişkin detayları aktardı. İşte ÖSYM Başkanı Ersoy’un açıklamaları…

Türkiye’de her yıl ÖSYM’ye bağlı olarak onlarca sınav yapılıyor. Üniversite sınavlarından lise sınavlarına, KPSS’den dil sınavlarına birçok alandaki sınavları yürüten kurum, yeni bir sınav dönemi için düğmeye bastı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini açıkladı.

yeni-proje-50.jpg

“YAPAY ZEKA İLE SORU ÜRETECEĞİZ”

Bayram Ali Ersoy, "Ekibimizde yapay zeka uzmanları var. Bu hocalarımızdan en verimli şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı başlattık. Atacağımız bu adım, tüm kurumların sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon kurmasını sağlayacak. Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız” dedi.

yeni-proje-52.jpg

Bayram Ali Ersoy, elektronik sınav (e-sınav) olarak gerçekleştirdikleri yabancı dil sınavlarına iki yeni sınav daha eklediklerini ve STS Eczacılık ve 2023 Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nı dijital ortamda gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Ersoy, dijital sınavlara ilişkin, "İlerleyen süreçte dijital ortamda gerçekleştirdiğimiz yeni sınavlarımız da olacak. Kağıt tabanlı sınavlardan dijital tabanlı uygulamalara geçiş noktasında çalışmalarımız devam edecek. Dijital uygulamalar beraberinde hem tasarrufu getirecek hem de adaylara sınav sonuçlarını çok daha hızlı kullanma imkanı sunacak" değerlendirmesinde bulundu.

yeni-proje-51.jpg

DEPREMDEN ETKİLENEN ADAYLARA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Ersoy, Deprem bölgesinde yapılacak olan sınav uygulamalarına da değinerek, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra o illerde yaşayan adaylara talep ettikleri takdirde diledikleri bir ilde sınava girme hakkı vereceklerini anımsattı. Farklı illerde sınava girmek isteyen adayların tüm masraflarının da devlet tarafından karşılandığını belirten Ersoy, "2024 yılında tüm sınav merkezlerimizde uygulama yapacağız. Özellikle deprem bölgesinde adaylarımızın sorun yaşamaması için hassas bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Yıkılan, hasar gören ve yeni yapılan okulların durumuna göre verilerimizi güncelledik” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN