Soğuk havalarla birlikte tezgaha çıkıyor, talep patlaması yaşıyor! Grip olmak istemeyen stokları dolduruyor

Soğuk havalarla birlikte tezgaha çıkıyor, talep patlaması yaşıyor! Grip olmak istemeyen stokları dolduruyor

Elazığ'da termometrelerin düşmesi ve kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını aktarlarda arıyor. Tarihi Kapalıçarşı'da kış çayları, zencefil, ıhlamur ve özel direnç macunları büyük ilgi görüyor. 43 yıllık aktar tecrübesine sahip Selçuk Aktaş, vatandaşları tedbirli olmaya çağırırken, bazı ürünlerdeki fiyat artışlarına da dikkat çekti.

Yaz aylarından kışa geçiş döneminde vücudun adapte olmakta zorlandığı "şaşırma evresi," grip, nezle ve öksürük gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarını beraberinde getiriyor. Hastalık mevsimine hazırlıksız yakalanmak istemeyen Elazığlılar, doğal ve bitkisel çözümlere yönelerek bağışıklıklarını yüksek tutmayı hedefliyor. Geleneksel bitkisel ürünlerin adresi olan tarihi Kapalıçarşı, bu dönemde adeta şifa arayanlarla dolup taşıyor.

BAĞIŞIKLIĞIN KALESİ

43 yıldır aktarlık yapan Selçuk Aktaş, kış aylarında hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun "tedbir" olduğunu vurguladı. Aktaş, özellikle ıhlamur, zencefil ve özel karışımlı "atom çaylarını" tavsiye ettiğini söyledi. Vatandaşların da en çok zencefil ve kış çaylarına yöneldiğini belirten Aktaş, kuşburnu, tarçın gibi klasik ürünlerin yanı sıra, ginseng, propolis, ud-i hindi, arı sütü, polen ve bal gibi süper gıdaların karışımıyla hazırlanan direnç macunlarına olan talebin de oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti.

selcuk-aktas-kis-cayi-iha.jpg

KIŞ ÇAYI VE IHLAMUR FİYATLARI TIRMANDI

Artan talep ve genel ekonomik koşullar, bitkisel ürünlerin fiyatlarına da yansıdı. Aktar Selçuk Aktaş, geçen seneye oranla bazı ürünlerde ciddi fiyat artışları olduğunu dile getirerek "Geçen seneye oranlar fiyatlarda yüzde 50-60 civarında ıhlamurda zam oranı var. Kış çaylarının genelinde de bu rakamlar civarında bir oynama mevcut." söyledi.

kis-cayi-nedir.jpg

Aktaş, vatandaşları sadece takviye almakla kalmayıp, soğuk içeceklerden ve üşütme olaylarından kaçınarak aktif tedbir almaya davet etti. Aktaş, tedbirli davranan herkesin, kışı hastalık görmeden atlatabileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN