Akşener'den istifa eden Yanıkömeroğlu'yla ilgili açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon Teşkilat Buluşması’nda konuştu. Akşener "Hem CHP'yi hem Cumhur İttifakı'nı destekleyenler 24 saat bize küfür ediyor. Bize küfür edeceğinize projelerinizi anlatın. Aldığımız kararın sonucu bizi ilgilendirir" diyerek yerel seçimlere İYİ Parti olarak tek başlarına gireceklerinin bir kez daha altını çizdi. Akşener, İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun istifasıyla ilgili de konuştu: Partimizden en son ayrılacak kişiydi...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon Teşkilat Buluşması’nda yaptığı konuşmada yerel seçimlere İYİ Parti olarak tek başlarına gireceklerini bir kez daha hatırlatarak bu sebeple kendilerine gelen hakaretlere teki gösterdi. Cumhur İttifakı ve CHP'ye 'Bize küfür edeceğinize projelerinizi anlatın' diyen Akşener açıklamasına "Aldığımız kararın sonucu bizi ilgilendirir. Kararı milletimiz verir" notu da düştü.

Akşener İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun istifasıyla ilgili de "Ayşe Sibel Hanım partimizden benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim. Parti kurulurken o dönemin şartlarında gelip bize kurucu oldu. Kararına saygı duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

-Türkiye'de yaşanan bu gri atmosferden kurtulmayı arzu ediyor. Bir üçüncü seçeneğe ihtiyaç var. Genel İdare Kurulumuzun aldığı 14 evet, 35 hayır ile biz yalnız, üçüncü bir yolu oluşturmaya gayret edeceğiz. Hür ve müstakil olarak seçime gireceğiz.

-Bu kararda 'evet' ya da 'hayır' kullanmış arkadaşlarımızın hepsiyle gurur duyuyorum. Türkiye'de bu bir ilktir. Partimiz kurumsallaşma konusunda bizden eski siyasi partiden çok daha fazla demokrasiye inanan, uygulayan ve kurumsallaşma konusunda da daha eski partilere fark atan bir siyasi parti olmuş durumda.

-Ben köy okulunda okudum. Süt yoktu, çocuklara şekerli su verirlerdi. Herkes şikayet etti ama bizim büyüklerimiz şikayet etmedi. Biz 78'liler yetik bir nesiliz. Hata şu biz size anlatmadık. Biz sizin yazmalıydık. Siz utanılacak hiçbir şey yapmadınız. Muhbirlik yapmadınız.

'MUHTEREMLER BİZİ HAFİFE ALMAYIN'

-"Sen övünme el övsün" deniyor ama anlatmadan olmuyor. Siz birbirinizi övmelisiniz. Hayatından vazgeçenlerin temsilcileri burada. Muhteremler bizi hafife almayın. Biz hakarete idmanlıyız. Ama ülke adına hangi bedeli ödemek gerekiyorsa onu da ödedik.

-Biz niçin bu kadar eziyeti göze aldık. Çok tuzu kuru olabilecek insanlarız biz. Ama milletimiz için çalıştık, çalışıyoruz.

'ŞEREFSİZ BUNLARI DİYENLER'

-Türkiye'de sizin dertleriniz dışında her şey konuşuluyor. Benim şahsımda her birinize ayrı ayrı hakaret ediliyor. Bize dost bildiklerimiz mezhebimizle ilgili konuştu. Elbette şerefsiz bunları diyenler ama bizi yıkamadılar.

'BİZE KÜFÜR EDECEĞİNİZE KENDİ PROJELERİNİZİ ANLATIN'

-İttifak yapmamak adına böyle bir karar aldık. Sonuçları bizi ilgilendiriyor. Sorumlu benim ama kimsenin elini tutmadım. Anlayamıyorum hem CHP'yi hem Cumhur İttifakı'nı destekleyenler 24 saat bize küfür ediyor bize. Bunun sonucu bizi ilgilendiriyor. Kararı verecek olan da milletimiz. Küfür edeceğinize projelerinizi anlatın.

'BU UCUBE SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

-İnşallah bu ucube sistemi değiştirmek adına içimizden birini Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Biz ülkemiz adına yeteri kadar gayret sarf ettik. Biz hür irademizle seçime tek başımıza gireceğiz.

ymm.jpg

'BENİM GÖZÜMDE EN SON AYRILACAK ARKADAŞIM DİYEBİLİRDİM'

Akşener açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun istifasının sorulması üzerine Akşener

"Bizim partimizden ayrılan hatta ayrılırken bana iftira atan, hakaret eden arkadaşlarımız dahil hiç kimsenin aleyhinde ne yorum yaptım ne de onu üzecek, zora sokacak herhangi bir davranışım olmadı.

Ayşe Sibel Hanım partimizden benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim. Parti kurulurken o dönemin şartlarında gelip bize kurucu oldu. Kararına saygı duyuyorum. Demokrasi üzerinden bakıldığında Sayın Yanıkömeroğlu alınan karardan hoşlanmayabilir ona da saygı duyuyorum. Kendisine başarılar diliyorum." yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN