Akşener'den Erdoğan'a tebrik: Muhalefet görevini yürüteceğiz

Akşener'den Erdoğan'a tebrik: Muhalefet görevini yürüteceğiz

Akşener, resmi olmayan sonuçların ardından yaptığı ilk açıklamada, "Muhalefet görevini yürüteceğiz" ifadelerini kullanıp millet iradesinin üstünlüğüne vurgu yaptı. Akşener, Erdoğan'ı tebrik ettiği konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yönelik kullandığı söylemler üzerinden de eleştiride bulunarak "Kılıçdaroğlu'nu kendisini alkışlayan vatandaşlara yuhalattı. Yeni seçilmiş bir cumhurbaşkanına yakışmaz. İnşallah bu ayıplı davranış sondur" şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi olmayan seçimlerinin ardından ilk açıklamasını yaptı.

Akşener, seçim sonuçlarından çıkarılan mesajı aldıklarını ve ülke sorunlarına eğilmeye devam edeceklerini belirtip "Milletimizin bize verdiği muhalefet görevini aynı ciddiyetle yürüteceğiz. Kimse merak etmesin" dedi.

Erdoğan'ı tebrik eden Akşener, Erdoğan'ın Kısıklı'daki konuşmasına yönelik eleştiride bulunarak " Her ne kadar Kısıklı'daki konuşması bu çerçevede pek umutlandırmamış olmasa da Kılıçdaroğlu'nu kendisini alkışlayan vatandaşlara yuhlattı. Bu yeni seçilmiş bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Halbuki nerde kalmıştık deyip, dertlerin üzerinden konuşmasını ummuştuk. İnşallah bu ayıplı davranış sondur" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İkinci turu tamamladık. Öncelikle sandıklarda görev yapan müşahitlerimize, her yaştan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. yapılan tüm kara propagandalara milletimiz her zamanki gibi demokratik hakkını kullandı.

'MİLLET İRADESİ BAŞIMIZIN TACI'

Bu seçim gündemi ülkeyi çok yordu. Birikmiş birçok sorunumuz var. Bunun başında da ekonomi geliyor. Bu sorunlara eğilme zamanı geldi.Şimdi artık vakit kaybetmeden çözüm üretme zamanı geldi. Milletimizin bize verdiği muhalefet görevini aynı ciddiyetle yürüteceğiz. Kimse merak etmesin.

Seçmen bizim için en halis ölçüttür. Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Milletimiz bu seçimlerde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen bu mesajı anlamak ve gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak bunu hakkıyla yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bir yenilmişlik ya da kaybetmişlik hissiyle karamsarlık hissetmeyin. Uzun yıllar üniversitede İnkılap tarihi hocalığı yaptım. Demokrasilerde her şeyin tartışılabileceğini ama bir tek konuya itiraz edilemeyeceğini gördüm. O da hür iradeyle sandığa atılmış oyun sonuçlardır.

Millet iradesi başımızın tacıdır.

Bu günden sonra da milletimizin taleplerini dinleyeceğiz. Şunu asla unutmayın biz hala buradayız. İYİ Parti hala burada.

'ERDOĞAN UMARIM HER VATANDAŞIN CUMHURBAŞKANI OLDUĞUNU KABUL EDER'

Kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilen Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Bu vesileyle sayın Erdoğan'ın da seçim sonuçlarından çıkarması gereken büyük dersler olduğunu hatırlatmak isterim. Umarım ki kazanmışlık hırsı kendisinin gözünü yeniden kör etmez. İftiralar, hakaretler havada uçuşmaz. Kendisine oy vermiş vermemiş her vatandaşın cumhurbaşkanı olduğunu bu defa kabul eder ve ona göre devam eder.

'SONUÇ ESAS, YARIN İLK GÜN'

Umarım ki tıpkı bizim gibi seçim sonuçlarının muhasebesini dürüst ve objektif bir biçimde yapar. Biz yarından itibaren bu sonuçları bu şekilde yorumlayacağız. Her ne kadar Kısıklı'daki konuşması bu çerçevede pek umutlandırmamış olmasa da Kılıçdaroğlu'nu kendisini alkışlayan vatandaşlara yuhlattı. Bu yeni seçilmiş bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Halbuki nerde kalmıştık deyip, dertlerin üzerinden konuşmasını ummuştuk. İnşallah bu ayıplı davranış sondur. Seçilmiş olduğu bu son döneminde tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı olduğunu hatırlar.

Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN