Babacan'dan Erdoğan'a tepki: İstanbul Sözleşmesi'nden çıkınca ne faydanız oldu?

DEVA Partisi lideri Babacan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada İstanbul Sözleşmesi'nin önemini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "İstanbul Sözleşmesi'nden tek imzayla çıkınca ne oldu? O günden bugüne ne faydanız oldu ülkeye?" sözleriyle tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Kadıköy'de konuştu. DEVA Partisi lideri, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemini vurgulayarak, bu toplumsal soruna karşı ancak güçlü bir siyasi iradeyle mücadele verilebileceğini söyledi. İstanbul Sözleşmesi'nin önemine de işaret eden Babacan, sözleşmeden "tek imzayla" çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki göstererek, kendi iktidarlarında sözleşmenin yeniden yürürlükte olacağını ve uygulayacaklarını belirtti.

'KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE GÜÇLÜ BİR SİYASİ İRADEYLE OLUR'

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kadın cinayeti haberi almadığımız gün yok. Bununla mücadele ancak güçlü bir siyasi iradeyle mümkün. Yönetimin en tepesindeki kişilerin tavizsiz durmasıyla mümkün. Türkiye bir zamanlar dünyanın her yerinde saygın bir ülkeyken, sözleşme imzaladığımızda Türkiye kadına şiddetle mücadelede öncülük etti.

'SIRF BİR SİYASİ PARTİYİ YANINIZA ÇEKMEK İÇİN YAPTINIZ'

Ama bugün İstanbul Sözleşmesi'ne bağlı yapılan yasal düzenlemeler olsa da hala yapılacak iş var. Geliştirilmesi gereken şeyler var. Bu noktada sözleşmeden çıkmak akıl alır gibi değil. Böyle bir adımın vebalini bu hükümet taşıyamaz. Ve sadece bir siyasi partiyi iktidarın yanına çekebilir miyiz diye oynanmış bir oyun. Milyonlarca kadının canını tehlikeye atmaya değer mi bir partiyi yanınıza çekmek için? Onu da beceremediler gerçi.

'BU ÜLKEYE NE FAYDANIZ OLDU?'

Bu güzel ülke kötü yönetiliyor. İşin başındakiler daracık zihinlerine hapsolup kadınların canını tehlikeye atıyor. Erdoğan'a soruyorum, İstanbul Sözleşmesi'nden tek imzayla çıkınca ne oldu? O günden bugüne ne faydanız oldu ülkeye? Cevap veremez tabii.

'HİÇBİR KADININ GİYİMİ KUŞAMI ŞİDDET MAZERETİ OLAMAZ'

Şiddetin asla mazereti olmaz. Hiçbir kadının yaşam tarzı, giyimi kuşamı da olamaz. Devlet de şiddet uygulayanın yanında olamaz. Biz seçimi kazanınca sözleşmeyi yürürlüğe almakla kalmayıp uygulayacağız. Kadına şiddetin her zaman karşısındayız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN