Bolu beşik gibi! Birçok ilde hissedildi, eğitime ara verildi

Bolu beşik gibi! Birçok ilde hissedildi, eğitime ara verildi

Bolu'da saat 13.55'te meydana gelen 4.8'lik depremin ardından bölgede artçılar sürüyor. AFAD, Bolu'da saat 19.36'da 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem İstanbul, Ankara, Düzce, Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere birçok ilden hissedildi. Deprem sonrası Bolu'da okullar tatil edildi.

Bolu'da saat 13.55'te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından saat 19.36'da bir deprem daha oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, Bolu Merkez'de saat 13.55'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı depreme ilişkin mesaj paylaştı. Deprem büyük paniğe neden oldu. Vatandaşlar kendilerini korkuyla dışarı attı.

8.13 kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedilen deprem İstanbul, Ankara, Düzce Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere birçok ilden hissedildi.

BİR GÜNDE 2 DEPREM

Bolu'da saat 13.55'te meydana gelen 4.8'lik depremin ardından AFAD verilerine göre saat 19.36'da 3.9 büyüklüğünde bir artçı deprem daha kaydedildi. Yerin 7.1 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem kent genelinde hissedildi.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.7, derinliğini ise 9.6 kilometre olarak geçti.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır" açıklaması yaptı.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN: OLUMSUZ İHBAR YOK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Habertürk canlı yayınına bağlanarak, şu an için depremle ilgili olumsuz bir ihbar almadıklarını belirtti. Özcan, "An itibarıyla bütün şehir dışarıda. Herhangi bir olumsuz ihbar tarafımıza ulaşmadı" dedi.

VALİ YERLİKAYA: OLUMSUZ DURUM YOK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise İstanbul'da da hissedilen deprem ile ilgili olarak sosyal medya adresinden açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya, İstanbul'da herhangi bir olumsuz ihbar almadıklarını belirterek, "13.55'te #Bolu merkezli AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğünde #deprem meydana gelmiştir. Deprem nedeniyle #İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" dedi.

VALİ ATAY: EĞİTİME BUGÜNLÜK ARA

Düzce Valisi Cevdet Atay, Bolu'da meydana gelen depremin Düzce'de de hissedildiğini dile getirerek, "Panikleyerek korkan çocuklarımızı evlerine gönderiyoruz. Okullarda eğitime bugünlük ara verdik" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN