Bülent Ersoy'a şemsiye tutan subay hakkında karar

Bülent Ersoy'a şemsiye tutan subay hakkında karar

Sanatçı Bülent Ersoy'un Anıtkabir ziyareti sırasında şemsiye tutan Albay Hakan Osman Sert görevden alındı. Sosyal medyada sıkça paylaşılan fotoğraflar tepki çekmişti.

Bülent Ersoy'un Anıtkabir ziyareti sırasında şemsiye tutan Albay Hakan Osman Sert görevden alındı. Yapılan inceleme sonuçta takım komutanı da görevden alındı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Hakkında inceleme başlatılan Anıtkabir Komutanı ve Takım Komutanı görevinden alınmıştır" denildi.

Konuya ilişkin dün TGRT Haber’e konuşan Ersoy, “Sadece Atam’a mezarının başında dua ettim ve mozolesinde saygı duruşunda bulundum” dedi ve kimseden şemsiye tutmasını ve sandalye vermesini istemediğini söyledi. Sandalyesini kendisinin götürdüğünü belirten Ersoy, subayın görevden alınmasını ise doğru bulmadığını söyledi.

BÜLENT ERSOY: NE VAR BUNDA?

“Şemsiye tutulmasına gerek yoktu” diyen Ersoy, konuşmasına şöyle devam etti:

“Oraya gittiysem yağmurda olsa, karda yağsa saygıdan şapkamı çıkarırım. Çıkardım da zaten. Şemsiye talebim olmadı. Şapkam vardı. Şapkamı çıkardığımda benim yanımda ya da arkamda görevli yoktu. Bir ara tutmuşlar her halde. Bir sanatkara böyle bir tavır sergilenmesi hoş değil. Diyelim ki tutmuşlar, bana şemsiye tutmuşlarsa ne var bunda”

NE OLMUŞTU?

Bülent Ersoy, konser için gittiği Ankara’da, Anıtkabir’i ziyaret etti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda Anıtkabir ziyaretine tekerlekli sandalye ile gelen Ersoy’a bir askerin yağmurdan korunması için şemsiye tuttuğu görülmüştü. Bu durum ise sosyal medyada bazı kullanıcıların tepkisine neden olmuştu.

Edinilen bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu görüntüler üzerine konuya ilişkin inceleme başlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN