Erdoğan'dan Avrupa Konseyi'ne Kavala tepkisi: Mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız

Erdoğan'dan Avrupa Konseyi'ne Kavala tepkisi: Mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız

Ukrayna ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala kararına ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, "Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin olarak, "Bölgede barış için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi. Ayrıca Erdoğan, buradaki açıklamalarında ilk kez Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala kararını değerlendirdi. Erdoğan, "Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız" diyerek tepki gösterdi.

"BARIŞ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Sayın Zelenskiy ile ikili görüşmemizin ardından konsey toplantımıza eşlik edeceğiz. İkili konuları görüşeceğiz.

Ukrayna'nın karşı kaldığı meydan okumaları takip ediyoruz. Komşumuz Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Bölgede barış için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

"KATAR İLE KABİL'DEKİ DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

(Kabil havalimanı güvenliği anlaşması) Taliban, bu konuda ne gibi tavır takınacaklarını belirlemiş değiller. Kabil Havalimanı'na inen uçaklarda Taliban'ın kabul etmeyeceği şekilde birçok yolcunun bulunması sonucu olumsuz etkiledi. Bu işin olumlu gelişmesi halinde Katar ile buradaki desteğimizi sürdüreceğiz. Süreci işletelim istiyoruz. Görüşmelerimiz her iki ülke arasında devam ediyor.

HERZOG İLE GÖRÜŞME MARTTA

(İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyareti) Mart ayının ortalarında bu ziyaret gerçekleşecek. Sayın Herzog'un Türkiye'ye gelmesinden önce belki de bizim de özel temsilcilerimiz İsrail'e gidebilir.

"MAHKEMELERİMİZİ TANIMAYANLARI BİZ TANIMAYIZ"

(Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala kararı) Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Şu anda bizim mahkemelerimizin de vermiş olduğu karar var. Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş, bizi ilgilendirmiyor. Çünkü biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz. Bu saygıyı duymayanlara bizim de saygımız olmayacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (77)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
77 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN