Dışişleri'nden İsrail ve İran'a itidal çağrısı

Dışişleri'nden İsrail ve İran'a itidal çağrısı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırının ardından çatışmaların kalıcı bir hale gelebileceği uyarısında bulunarak Tahran ve Tel Aviv hükümetine, "Tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a yaptığı karşı saldırıdan sonra bir kez daha itidal çağrısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada gerilimin "İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başladığına" dikkat çekildi.

Bakanlık ayrıca uluslararası toplumun önceliğinin Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurulması olduğunu ifade etti.

Dışişleri'ndaen yapılan açıklama şöyle:

"İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz.

Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır."

İSRAİL'İN İRAN VE SURİYE'YE SALDIRDIĞI İDDİASI

İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Suriye haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde de İsrail'in, ülkenin güney sınırlarında Beşşar Esed rejimi ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlediği ileri sürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN