Kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar

Kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Muhalefete yüklenen Erdoğan, "Parti teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, hırsızlık ve yolsuzluklarla cesaretle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da Kurşunlu Cami'nde kıldığı cuma namazı sonrası Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katıldı. Erdoğan toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Diyarbakırlı Anneler ile buluşacağını ve ardından gençlerle görüşeceğiniz dile getiren Erdoğan, Diyarbakır turunu böylece tamamlayacağını iletti.

Muhalefete de yüklene Erdoğan, muhalefetin bazı yayın organlarıyla birlikte hareket ettiğini söyledi ve ekledi, "AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ve siyaset kurumuna karşı yalan ve çarpıtma üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüyorlar. Parti teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, hırsızlık ve yolsuzluklarla cesaretle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar."

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Danışma toplantısı sonrası Diyarbakır Anneleri'nin misafiri olacağını açıklayan Erdoğan, "Cuma namazımızı Diyarbakırlı kardeşlerimizle, Kurşunlu Camiinde eda ettik. Kurşunlanan Kurşunlu Camiinde eda ettik. Camimizin eski görkemine kavuştuğunu biz de yerinde görmüş olduk. Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı sonrası Diyarbakır Anneler'inin misafiri olacağız. Diyarbakır Anneleri evlatlarına kavuşmak için açtıkları bayrakla, hem korku duvarlarını yıktılar hem de bölücü örgüt ve siyasi uzantılarının kalleş yüzünü deşifre ettiler. Bu cesur anneler 688 gündür sabırla sürdürdükleri mücadeleleriyle ülkemizdeki sözde insan hakları kuruluşlarının iki yüzlüğünü göstermenin yanında muhalefetin nasıl bir hassasiyet altında olduğunu da ortaya serdiler." dedi.

"DİCLE'NİN KUZULARINI ÇAKALLARA KAPTIRMAYACAĞIZ"

Sırtını halka yasladığını dile getiren Erdoğan, "Öncelikle bir hususu açıklığa kavuşturalım. Biz Diyarbakır'a sadece açılış yapmak ve ziyaret etmek için gelmedik. Biz bugün buraya Diyarbakır'ı dinlemek, Diyarbakırlılarla istişare etmek, Diyarbakırlı olan kavlimizi yenilemek için geldik. Sizlerin fikirlerine çok önem veriyoruz. Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz yol yürüyor, gayret gösteriyoruz. Biz sırtımızı başkaları gibi şu veya bu terör örgütlerine değil Rabbimizin takdirine, halka yaslıyoruz. Biz gücümüzü 40 yıldır yanımızda dağ gibi duran aziz milletimizden alıyoruz." diye konuştu.

"2023'E GİDEN SÜREÇTE BİZİ AĞIR İMTİHANLAR BEKLİYOR"

2023 seçimlerine hazırlanırken önemli imtihanlardan geçeceklerini anlatan ve muhalefete yüklenen Erdoğan, şunları söyledi, "Nasıl bu günlere akrebin kıskacında yoğrularak geldiysek, 2023'e giden süreçte de bizi ağır imtihanların beklediği anlaşılıyor. Ülkemize yönelik yurtdışı mahreçli planların yeniden devreye alındığını görüyoruz. Başını CHP'nin çektiği her kesim dozunu her gün biraz daha yükselttikleri nefret söylemleriyle bu kirli planlara destek veriyor. Son günlerde CHP'li siyasetçilerin hezeyana varan beyanlarında çok ciddi bir artış yaşanıyor. Nasıl 17 - 25 Aralık girişiminde FETÖ'cülerin sözcülüğünü yaptılarsa, şimdi de organize suç örgütlerinden, karanlık sosyal medya mecralarından medet ummaya başladılar. Kulaklarına ne fısıldanırsa, ajans önüne ne koyarsa, Türkiye düşmanları bunlara ne telkin ederse onu söylemeyi siyaset zannediyorlar. Kimi taşeron basın yayın organlarını da yedeklerine alarak AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ve siyaset kurumuna karşı yalan ve çarpıtma üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüyorlar. Parti teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, hırsızlık ve yolsuzluklarla cesaretle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar."

"AT GÖZLÜKLERİNDEN SADECE KENDİ SIR DÜNYALARINI GÖRÜYORLAR"

Muhalefetin gündeme getirdiği 'Doğu Masası - Projesi' hakkında da eleştiriler gündeme getiren Erdoğan, kendilerinin bugüne kadar Doğu'dan ve Güneydoğu'dan kopmadıklarını dile getirerek şunları söyledi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Şimdi yeni bir adım atıyorlar, Doğu Masası, Doğu Projesi, yahu neredeydiniz bugüne kadar. Biz bugüne kadar ne Doğu’dan koptuk ne Güneydoğu’dan koptuk. Devamlı burada olduk. Bölücü terör örgütünün akıttığı kandan gözyaşından habersizler. Evladını Kandil’deki terör baronlarına kaptıran annelerin dinmeyen yürek sızısından habersizler. Kamu görevlilerimizin fedakarlığından habersizler. Kafalarına geçirdikleri at gözlüklerinden sadece kendi sır dünyalarını görüyor, çıkarlarından başka hiçbir şeyi umursamıyorlar.”

TÜM KADEMELERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Seçim çalışmaları konusunda teşkilatına seslenen ve herkesi kapı kapı dolaşmaya davet eden Erdoğan, teşkilatına şöyle seslendi, "Milletimizle irtibatımızı korumamız ve gönül bağımızı sürekli canlı tutmamız gerekir. Nasıl ki hayat boşluk kabul etmezse, siyasette boşluk kabul etmez. 2023 Haziranına kadar kapı kapı dolaşmaya, gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız?" Salondan evet yanıtı alan Erdoğan, "Mesele bu, ben artık sizden müjdeler bekliyorum. Çünkü biz sahayı boş bırakmayacağız, eğer biz geri durursak başta bölücü örgütün uzantıları olmak üzere başkaları muhakkak gelir bu boşluğu doldurur. Elbette 20 yıllık bir siyasi partinin içinde kendini dışlanmış hissedenler, kalbi kırılanlar, farklı sebeplerle teşkilattan ayağı soğuyanlar olabilir. Bize düşen en önemli görev, gerekirse ayaklarına giderek bu arkadaşlarımızı yeniden davamıza kazandırmaktır. Biz milletin bağrından doğmuş, 84 milyonun her rengini temsil eden siyasi hareketiyiz. Terörü ve şiddeti övmedikçe her türlü fikre, düşünceye herkese yer vardır. Önümüzdeki dönemde yeni üyeler, yeni yol arkadaşlarıyla saflarımızı sıklaştırırken muhabbet iklimini daha da güçlendirmek zorundayız. Samimiyetle çalışırsak, insanımıza doğruları ulaştırırsak istikametimiz ve istiklalimiz aydınlıktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN