Son dakika! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberi... 2 yıl aradan sonra yeniden Diyarbakır'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Kurban Bayramı tatili hakkında, "Onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tatil süreci 10 gün kadar dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım" ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 yıl sonra yeniden Diyarbakır'a gitti. Erdoğan, cuma namazını kılmak için Kurşunlu Camii'ne gitti. Namaz sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, Kurban Bayramına sayılı günler kala, milyonların beklediği tatilin kaç gün olacağı konusunda çalışmaların sürdüğünün açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün gazi mescidimizde, gazi camimizde cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Biliyorsunuz, bu PKK terör örgütü bu mescidimizi bu camimizi kurşunlamış ve burayı bir harabe haline getirmişti. Kurşunlu Camii tarihi özellikleri itibariyle gerçekten bu şehrimizin bu beldemizin adeta bir tacıydı. Şimdi ise uzun bir aradan sonra burada tekrar bir cuma namazı kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz.

'BİR BAŞKA DİYARBAKIR İNŞA EDİYORUZ'

Tabi bu bölge malum şu an itibariyle aynı zamanda bir Suriçi olarak güzellikleri görüyorsunuz. Bir taraftan surlar yeniden inşa ediliyor. Öbür taraftan sur içinde konutlarımız yerel mimariyle inşa ediliyor. Bir an önce bunlar da bitirilip sahiplerine teslim edilecek. Bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz. Çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır'ı inşa ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var. Ve kısa zamanda da bunları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI

Aşılamada 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz. Diyarbakır'da aşılamadaki isteksizliği de gidereceğiz. Vatandaşlarımızı aşı olma noktasında aynen batı illerinde nasıl oluyorsa, Diyarbakır'da da aşının süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Aşıyı ne kadar teşvik edersek buralarda da Kovid olayı daha da azalacaktır.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tatil süreci 10 gün kadar dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Bu sistem ülkemiz için çok hayırlı ve faydalı olmuştur. Karar mekanizmaları daha seri çalışıyor. Kararlarını daha rahat alıyor. Böyle bir sistemi yakalamakla çok daha verimli neticeler alınmaya başlanmıştır.

AFGANİSTAN GÖRÜŞMELERİ

ABD ile NATO ile bu görüşmeleri yaparak Türkiye'nin Hamid Karzai'deki görev alanı ne olacak, neyi kabulleniyoruz, neyi kabullenmiyoruz bunun kararını aldık. NATO Zirvesi'nde Sayın Biden ile bunları konuştuk. En ideal şeklinde bu adımı atmış olacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN