Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İşte Cumhur İttifakı'nın İzmir ilçe adayları

İstanbul ve Ankara'nın ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından gözler Ege'nin İncisi İzmir'e çevrildi. 30 ilçeli İzmir'de, 25 AK Partili, 5 MHP'li belediye başkan adayı yerel seçime girecek. İşte Cumhur İttifakı'nın İzmir ilçe adayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu'nda yapılacak AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı. 18 Ocak'ta yapılan büyükşehir belediyeleri aday tanıtım toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ aday gösterilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25'i AK Parti, 5'i Cumhur İttifakı ortağı MHP olmak üzere İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. MHP'ye Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça ve Tire ilçeleri bırakıldı.

yeni-proje-10.jpg

Öte yandan Erdoğan, programda yaptığı konuşmada "Uluslararası Adalet Divanının dün aldığı karar dünya 5'ten büyüktür haykırışımızın adeta bir aksisedasıdır. İsrail'i bir kez daha uluslararası toplumun ve kurumların sesine kulak vererek, saldırılarını ve katliamlarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz" dedi.

yeni-proje-9.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları şöyle...

Sözlerime başlarken sabah yaşadığımız merkezi Menderes açıkları olan 5,1 şiddetindeki depremden dolayı tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eylesin diyorum. Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ kardeşimizin ardından bugün de ilçelerimizde aday göstereceğimiz isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Diğer şehirlerimizde de genel başkan yardımcılarımız ilçe adaylarımızın tanıtım törenlerine iştirak ediyor, amacımız aday belirleme işlemlerini en kısa sürede bitirerek tüm vaktimizi ve enerjimizi 31 Mart'ta sandıkları patlatmak için kullanmaktır.

yeni-proje-13.jpg

'İZMİR'İN DE TERCİHİNİ GERÇEK BELEDİYECİLİKTEN...'

Büyükşehir adaylarımız şehirlerimiz için geliştirdikleri vizyon projelerini açıklamaya başladılar. İnşallah 31 Mart'ta diğer pek çok şehrimiz gibi İzmir'in de tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum. Bugün açıklayacağımız ilçe belediye başkan adaylarımızın da kendi sorumluluk alanlarında aynı başarıyı göstereceğinden şüphe duymuyorum. Sözlerime başlarken sabah yaşadığımız merkezi Menderes açıkları olan 5,1 şiddetindeki depremden dolayı tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eylesin diyorum. Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ kardeşimizin ardından bugün de ilçelerimizde aday göstereceğimiz isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Diğer şehirlerimizde de genel başkan yardımcılarımız ilçe adaylarımızın tanıtım törenlerine iştirak ediyor, amacımız aday belirleme işlemlerini en kısa sürede bitirerek tüm vaktimizi ve enerjimizi 31 Mart'ta sandıkları patlatmak için kullanmaktır.

yeni-proje-14.jpg

Büyükşehir adaylarımız şehirlerimiz için geliştirdikleri vizyon projelerini açıklamaya başladılar. İnşallah 31 Mart'ta diğer pek çok şehrimiz gibi İzmir'in de tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum. Bugün açıklayacağımız ilçe belediye başkan adaylarımızın da kendi sorumluluk alanlarında aynı başarıyı göstereceğinden şüphe duymuyorum.

yeni-proje-7.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Bizim adaylarımız belediye başkanlığı koltuğunda oturan ama gözü, gönlü ve aklı başka yerlerde olan isimler gibi değildir, olmayacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan seçilecek belediye başkanlarımızın sizlerin arzu ettiği şekilde çalışacağının teminatını bizzat veriyoruz. Önümüzdeki sayılı günleri öyle bir değerlendireceğiz ki, kapısı çalınmadık, gönlü alınmadık hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız. Bunları yaparken maruz kalacağımız yalanları ifşa edeceğiz.

Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız, kararlı mıyız, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye'nin yolunu açıyor muyuz?

Ülkemizin başına 40 yıldır musallat edilen bölücü terör belası da esasen yeniden bu toprakları işgal, bu milleti esir etme girişiminin bir parçasıdır. Aynı şekilde FETÖ ihanet çetesinin darbe girişimleri de aynı projenin bir başka yüzüdür. Kimi zaman vesayetin ayak oyunlarıyla, kimi zaman darbeyle, kimi zaman siyasi ve sosyal kaos girişimleriyle, kimi zaman terörle bu ülkenin en güzel yılları heba edildi. Bu kirli oyunu kuranların gayesi Türkiye'nin büyümesine, güçlenmesine, kalkınmasına, zenginleşmesine mani olarak yeniden bölgesel ve küresel aktör haline gelmesini engellemektir. Emperyalist güçler bu sinsi oyuna içeriden destek verecek figüranları, taraftarları, maşaları daima buldular. Kalkınma hamlemizi, her alanda başlattığımız yatırım seferberliğini hiç aksatmadan yürüttük. Türkiye Yüzyılı'na giden yolun taşlarını da döşedik.

'İZMİR 'GERÇEK BELEDİYECİLİKTEN' YANA OY KULLANACAK'

Tam 17 defa milletimizin huzuruna çıktık. Seçimlerin tamamında alnımızın akıyla sandıktan 1. olarak çıkmayı başardık. 18. seçimimize, 18. imtihanımıza hazırlanıyoruz. Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü hızlandıracağız. İzmir'in tercihini gerçek belediyecilikten yana yapacağına yürekten inanıyorum.

İSRAİL'E GAZZE ÇAĞRISI

Uluslararası Adalet Divanının dün aldığı karar dünya 5'ten büyüktür haykırışımızın adeta bir aksisedasıdır. İsrail'i bir kez daha uluslararası toplumun ve kurumların sesine kulak vererek, saldırılarını ve katliamlarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Bu şehre aşkla hizmet edenler İzmirlidir. İzmir Körfezi'nin hali nedir ya? Kokudan geçebiliyor muyuz? Haliç böyleydi. Haliç'i bu pisliklerden hamdolsun biz kurtardık. Şu andaki zat başa geldi, Haliç yine eski hale geldi. Şu güzelim Körfezi kokutup sonra kimyasal maddeyle o kokuyu bastıranların bu şehre verebilecekleri hiçbir şey yoktur. İzmir'e efendi olmaya değil, bu şehrin ve insanlarının hizmetkarı olmaya talibiz. Bunlar da darbecilikle övünmekten, ecdada ve insanımızın değerine küfür etmek kadar rezillik var. Büyükşehir adayımız Hamza Dağ, partimizin her kategorisinde İzmir'e hizmet etmiş kardeşimizdir.

Sözlerine son veren Erdoğan daha sonra ilçe adaylarını açıkladı.

İŞTE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI....

Aliağa Belediye Başkan Adayı: Serkan Acar (MHP)

Balçova Belediye Başkan Adayı: Erol Eroğlu

Bayındır Belediye Başkan Adayı: Uğur Demirezen

Bayraklı Belediye Başkan Adayı: Bilal Kırkpınar

yeni-proje-17.jpg

Bergama Belediye Başkan Adayı: Dr. Sadık Doğruer

yeni-proje-18.jpg

Beydağ Belediye Başkan Adayı: Hüseyin Ay

yeni-proje-16.jpg

Bornova Belediye Başkan Adayı: Cevdet Çayır

yeni-proje-15.jpg

Buca Belediye Başkan Adayı: Adnan Öztekin

Çeşme Belediye Başkan Adayı: Esat Tanık (MHP)

Çiğli Belediye Başkan Adayı: Murat Gökçekaya

Dikili Belediye Başkan Adayı: Sema Akıncı (MHP)

Foça Belediye Başkan Adayı: Taner Acar (MHP)

Gaziemir Belediye Başkan Adayı: Deniz Doğan

Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı: Gümüş Saime Bucaklıoğlu

yeni-proje-19.jpg

Karabağlar Belediye Başkan Adayı: Mehmet Sadık Tunç

Karaburun Belediye Başkan Adayı: Eyüp Kaykaç

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı: İsmail Çiftçioğlu

Kemalpaşa Belediye Başkan: Adayı Galip Atar

Kınık Belediye Başkan Adayı: Sami Mollaahmet

Kiraz Belediye Başkan Adayı: Saliha Özçınar Kutlu

Konak Belediye Başkan Adayı: Ceyda Bölünmez Çankırı

Menderes Belediye Başkan Adayı: Sinan Akdeniz

Menemen Belediye Başkan Adayı: Aydın Pehlivan

Narlıdere Belediye Başkan Adayı: Murat Sarman

Ödemiş Belediye Başkan Adayı: Ali Hadim

Selçuk Belediye Başkan Adayı: Zeynel Bakıcı

Tire Belediye Başkan Adayı: Arif Demirkan (MHP)

Torbalı Belediye Başkan Adayı: Özgür Erman Çağlar

Urla Belediye Başkan Adayı: Tarkan Bakırlı

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir