Erdoğan'dan S-400 ve F-35 krizi mesajı: Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz

Erdoğan'dan S-400 ve F-35 krizi mesajı: Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz

NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Biden ile görüşmesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biden'a Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim" ifadelerini kullandı. Erdoğan, S-400 ve F-35 krizine ilişkin olarak ise "Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESERİZ"

"Terörün hedefi olan bir müttefikin yanında durmak yerine o müttefikin mücadele ettiği terör örgütlerini tercih etmek, tarihi bir hatadır. Terör örgütlerini destekleyenler, onlara cesaret verenler ne büyük bir yanlış yaptıklarını er ya da geç anlayacaklar.

(Biden'a) Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz

ABD'nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir."

"ERMENİSTAN GÜVEN ARTIRICI ADIMLAR ATMAYA BAŞLAMALI"

Erdoğan, ayrıca geçen haftaki Azerbaycan görüşmesi sonrası "Ermenistan, güven artırıcı adımlar atmaya başlamalı. Döşediği mayınların haritalarını Azerbaycan’la paylaşması bu yönde önemli bir ilk adımı teşkil edecektir" diye konuştu.

"YAKIN ZAMANDA PUTİN'LE GÖRÜŞME YAPACAĞIZ"

Zengezur koridoru hakkında da konuşan Erdoğan, "Rusya tarafında geciktirme niyeti olduğuna ihtimal vermiyorum. Tam aksine yardımcı bir hava içinde. Yakın zamanda Putin'le ikili görüşme yapacağız" ifadelerini kullandı.

YERLİ AŞI İÇİN TARİH VERDİ

Erdoğan, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecine ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Yoğun aşı süreci pek çok yerde rahatlama meydana getirdi. Temenni ederim ki eylül-ekim gibi biz de kendi aşımızı üretmiş oluruz."

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI BELLİ"

"Cumhur İttifakı'nın adayı belli" diyen Erdoğan, "Dolayısıyla bizim karşımıza kimin çıkacağı bizi pek de ilgilendirmiyor" şeklinde konuştu.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN