Hijyenik ped fiyatları düzenlenecek mi? Bakan Yanık açıkladı

Hijyenik ped fiyatları düzenlenecek mi? Bakan Yanık açıkladı

Ankara'da gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, kadın hijyen ürünlerine yapılan gelen fahiş zamlara ilişkin "Çalışma yapabiliriz" açıklamasında bulundu.

Son zamanlarda birçok üründe olduğu gibi hijyenik ped fiyatlarına da yansıyan fahiş zamlar, tüm kadınlar için büyük bir sorun haline geldi. Konuyla ilgili memnuniyetsizliklerini sosyal medyada da dile getiren kullanıcılar, en temel ihtiyaçlarından biri olan bir ürünün bu kadar zamlanması karşısında isyan ediyor.

Son olarak konu, Ankara'da gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'a da soruldu. Bakan Yanık bu konuda bir çalışma yapabileceklerini söyledi.

'ÜST SINIRI KONUŞABİLİRİZ'

Yanık, "Kadın hijyen ürünlerinin yanı sıra bize hasta bezi, çocuk beziyle ilgili talepler de geliyor. Bugüne kadar bununla ilgili bir çalışma yapılmadı. Ama bir çalışma yapabiliriz. KDV düştüğünde maalesef bu, ürünlere yansıtılmıyor. Ama bunun dışında bir üst sınır gibi başlıkları çalışabiliriz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN