Son dakika! İstanbul'da korkutan deprem | Son depremler

Son dakika! İstanbul'da korkutan deprem | Son depremler

Son dakika... İstanbul'da saat 15.07'de hissedilen bir deprem meydana geldi. Sosyal medyada pek çok kullanıcı 'İstanbul'da deprem mi oldu?' sorusunun cevabını aradı. AFAD depremin büyüklüğünü 3.9, merkezini ise Kartal olarak açıkladı. Kandilli'den gelen açıklamada ise depremin büyüklüğünün 4.2, merkezinin ise Sultanbeyli olduğu kaydedildi.

İstanbul'da saat 15:07'de büyüklüğü henüz açıklanamayan bir deprem meydana geldi. Alınan bilgiye göre, deprem İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasındaki birçok ilçede hissedildi.

Anadolu Yakası'nda bazı vatandaşlar depremi hissedince ev ve iş yerlerinden dışarıya çıktı. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

screenshot-4.jpg

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 15.07'de merkez üssü İstanbul'un Kartal ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 7,06 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

screenshot-2.jpg

screenshot-3.jpg

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 4.2 DEDİ

AFAD'ın ardından Kandilli Rasathanesi'nden de beklenen açıklama geldi. Kandilli depremin büyüklüğünü 4.2 olarak duyurdu. Açıklamada merkez üssünün Sultanbeyli olduğu kaydedildi. Depremin 15.1 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

PANİK ANLARI KAMERADA

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre, saat 15.07'de Kartal ilçesi Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirterek, "Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

'ÖNCÜ MÜ DEĞİL Mİ SÖYLEYEMEYİZ'

Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özene'den de dikkat çeken bir açıklama geldi. Özene, "4.2 büyüklüğünde Kartal civarındaki Marmara'da bildiğimiz fayda oldu deprem... Öncü mü değil mi şu an söyleyemeyiz. Ancak ilerleyen saatlerde daha büyük depremler olursa bu yönde bir değerlendirme yapılabilir." dedi.

İMAMOĞLU: GEÇMİŞ OLSUN İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul’un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak #deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul" ifadelerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN